Újabb szakaszon korszerűsítik a tiszai mellvédet

Belföld, 2021.05.13

Úgynevezett jet falat építenek a Tisza szegedi oldalán az Etelka sor vonalától a Sárga üdülőtelep lehajtójáig. Ezt csütörtökön délután jelentette be Szabó Sándor országgyűlési és Urbán Tamás önkormányzati képviselő.

Szabó Sándor - Urbán Tamás
A korábban elkészült belvárosi szakaszhoz hasonló mobil gát kialakítására alkalmas új mellvédet építenek a Felsőváros egyik fontos szakaszán. Ez az új Tiszavirág Sportuszoda, az épülő Pick Aréna, valamint a Tisza Palota közvetlen szomszédságában lévő partszakasz, ahol lebontják a régi mellvédfalat, és egy új, korszerű jet falat építenek helyette. Ez a süllyesztett alapon álló építmény teszi lehetővé, hogy szükség esetén mobil elemekkel magasítsák meg a mellvédet.

A beruházásnak 2023-ig kell elkészülnie, a várható költségek várhatóan megközelítik a 2 milliárd forintot – mondta el Urbán Tamás, Felsőváros egyéni önkormányzati képviselője. Szabó Sándor országgyűlési képviselő ezt kiegészítette azzal, hogy fontos beruházások sora készült el és indul el itt a közeljövőben. Az új városi sportuszoda mellett felújították a tornacsarnokot, bekapcsolták a városrészt a geotermikus fűtésrendszerbe, és rövidesen megindul a Kereszttöltés utca korszerűsítése is. Az utóbbi években Felsővároson 3,2 milliárd forint értékben hajtottak végre beruházásokat, ami kiemelkedő összeg szegedi viszonylatban. A két képviselő hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány miatt kiesett bevételek ellenére folytatódni fognak a városi fejlesztések más városrészekben is.
(Webrádió)

Címkék

Jet fal Tiszai mellvéd Szabó Sándor Urbán Tamás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!