Ujhelyi István: a magyarok érdeke és az európai uniós szabályok győztek

Belföld, 2022.11.30

A magyar emberek érdeke és az európai uniós szabályok győztek az Orbán-rendszer felett - mondta Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, az Esély Közösség alapítója szerdai online sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette: történelmi jelentőségű döntés született az Európai Unió és a magyarok szempontjából. "Orbánéknak hivatalos papírja van arról, hogy bűnöztek, sarokba hajították a demokrácia, a jogállami működés, az európai értékek minden szabályát, és visszaéltek az európai uniós forrásokkal az elmúlt 12 évben" - fogalmazott.

Úgy vélte, ezért született a szerdai döntés, és "Orbán Viktor tehertétellé vált nekünk, magyaroknak, hiszen a megállapodást ő akadályozza".

Közölte: a miniszterei, a kollégái mindent megpróbáltak, olyan javaslatokat fogalmaztak meg, amelyeket az Európai Bizottság először elfogadott, de aztán látták, hogy "otthon már a parlamenti többség és Orbán Viktor kormánya ezeket felvizezte".

Ujhelyi István szerint a Fidesznek el kell döntenie, hogy Orbán Viktorral folytatja vagy nélküle. Bármely más európai demokráciában egy ilyen döntés után a miniszterelnök távozik a pozíciójából, "Orbán Viktor a gátja" ugyanis annak, hogy a megállapodás és ezáltal az európai uniós források Magyarországra érkezése minél hamarabb megtörténhessen - mondta.

Kiemelte: "nekünk az az érdekünk, hogy megérkezzenek a források". De fontos, hogy ezeket az európai uniós támogatásokat ne "Orbánék oligarchái", hanem a magyar társadalom érdekében használja fel Magyarország - közölte.

Úgy látja, az, hogy megérkeznek-e a források, kizárólag Orbán Viktorék, a kormányzat felelőssége.

Megjegyezte: örül annak, hogy olyan döntés született, amelyben "végérvényesen nem veszítjük el az európai forrásainkat".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!