Ujhelyi István vállalna vezető szerepet az MSZP-ben

Belföld, 2022.04.25

Kész vezető szerepet vállalni és elindulni a társelnöki tisztségért az MSZP tisztújításán Ujhelyi István, a párt európai parlamenti (EP-) képviselője, ha a párt a radikális átalakulás mellett dönt. Ezt a politikus hétfőn tudatta közleményben az MTI-vel.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője Ujhelyi István úgy fogalmazott: "ha az újjászületés esélyét választjuk, abban kész vagyok vezetői szerepet vállalni".

Szerinte ha az MSZP valóban változtatni akar, akkor magán kell elkezdenie a változást.

Az EP-képviselő azt írta, a párt szombati választmányi ülésén kezdeményezte, hogy legyen az MSZP új neve "Esély - Magyar Szociáldemokraták Pártközössége", és ne csak külsőségekben, de szervezeti működésben és a politikai ügyek fókuszában is érdemben változtassanak.

Ujhelyi István szerint azután, hogy Tóth Bertalan - "erős erkölcsi és politikai tisztességről tanúbizonyságot téve" - bejelentette, nem indul újra a párt társelnöki tisztségéért, és a csapat tagjaként frakcióvezetőként folytatja, az általa javasolt irányváltás lehetősége és szükségessége is még inkább hangsúlyossá vált.

A politikus jelezte, hogy a következő időszakban személyes beszélgetések sorozatával fog támogatókat és javító szándékú észrevételeket gyűjteni a párt újjászületését szorgalmazó koncepciójához.

Az MSZP választmánya szombaton értékelte az április 3-i országgyűlési választás eredményét, a tanácskozáson Tóth Bertalan társelnök bejelentette, nem indul újra a párt soron következő, őszi tisztújításán a társelnöki tisztségért.
(MTI)

Címkék

Ujhelyi István MSZP
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!