Újra indul a szegedi polgármesteri posztért Botka László

Belföld, 2024.04.15

Az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjeként újra indul a szegedi polgármesteri posztért Botka László.

Lemondott az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról Botka László A politikus az önkormányzati képviselőjelölteket bemutató hétfői rendezvényen azt mondta, a szegedi összefogás 22 éve sikeresen vezeti a várost, egységes és felkészült. Úgy fogalmazott, ezért szeretnének felhatalmazást kérni a szegediektől, hogy tovább folytassák a békés városépítő munkát.

Botka László közölte, egy jelölő szervezet, az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben indul a polgármesteri posztért, ugyanúgy, ahogy mind a 19 egyéni képviselő. A "demokratikus ellenzéki parlamenti pártok" pedig támogató szervezetként segítik a közös munkát - tette hozzá.

Az elmúlt évek nehézségei ellenére töretlen Szeged fejlődése. Világjárvány, szomszédban dúló háború, az energiaárak emelkedése és az európai uniós átlagnál háromszor nagyobb infláció sújtotta a magyarokat és a szegedieket. Erre válaszul a szegedi önkormányzat az ország legerősebb szociális hálóját hozta létre, hogy segíteni tudjon a családokon, a gyermekeken, időseken és rászorulókon - mondta a polgármester.

Az elmúlt években csaknem ezer szociális bérlakást adott a város azoknak a szegedieknek, akik nem tudnak önerőből lakáshoz jutni - tudata a politikus.

Magyarország húsz éve az Európai Unió tagja, a csatlakozásnak Szeged a legnagyobb győztese. Az önkormányzatnak több száz sikeres uniós pályázata volt az elmúlt időszakban. A támogatások révén komplett városrészek, intézmények újultak meg, korszerűbb infrastruktúra szolgálja a szegedieket - hangsúlyozta Botka László.

A politikus az az elkövetkező évek legnagyobb feladataként - a magyar gazdaság történet legjelentősebb beruházása - a BYD elektromos autógyárának megépítésének "levezénylését" említette. A kormány mindent megtett azért, hogy a beruházás Magyarországra jöjjön, a városvezetés pedig több mint egy éves tárgyalássorozattal elérte, hogy a beruházok Szegedet válasszák - mondta.

Az Összefogás Szegedért 19 képviselőjelöltje az emberekkel konzultálva minden városrészre önálló programmal készült, ezt megkönnyítette, hogy közülük tizenöten már korábban is elnyerték a választók bizalmát, legtöbbjük több ciklus óta szolgálja a helyi közösséget - közölte a politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!