Újra lehet jelentkezni az NKE tehetséggondozó programjára

Belföld, 2021.04.06

Újra lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tehetséggondozó programjára, amely idén ősszel már a második évfolyamát indítja el.

Az NKE kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: az ingyenes lakhatást, kiemelt ösztöndíjat és személyre szabott képzést nyújtó Ludovika Collegium azért jött létre, hogy minél több, a világról felelősen gondolkodó, stratégiai szemléletű, közérdeket szem előtt tartó szakembert biztosítson a magyar állam számára.

A hat féléves képzésre - más tehetséggondozó programoktól eltérően - bármely tudományterület hallgatói jelentkezhetnek, így egy olyan egyetemközi szakmai műhely és hallgatói közösség jön létre, amelynek eltérő tudományos háttérrel rendelkező tagjai egymást is ösztönzik az új ismeretek megszerzésére. A Ludovika Collegiumba az NKE hallgatói mellett más, magyarországi székhelyű felsőoktatási intézményben, nappali képzésben tanuló fiatalok is jelentkezhetnek, akik közül egy többlépcsős felvételi eljárásban választják ki a legtehetségesebb, leginkább motivált hallgatókat.

A magyar és a globális környezet aktuális kihívásaira is reflektáló, a külföldi tapasztalatszerzést is lehetővé tevő programban a tantermi jellegű képzés mellett innovatív oktatási formákkal is találkozhatnak a résztvevők: hackathonok, szimulációs gyakorlatok, csoportos projektmunkák is várnak a leendő hallgatókra - fejtették ki.

Kiemelték azt is, hogy minden hallgatóra személyes figyelem hárul és a fejlesztést az NKE oktatói mellett hazai és külföldi mentorok is segítik. "Ezzel elérhetővé válik, hogy a hallgatók ne csak saját szakterületükön rendelkezzenek a gyakorlatban is hasznosítható, kimagasló tudással, hanem képesek legyenek komplex összefüggések megértésére és akár bátor vezetői döntések meghozatalára is" - fogalmaztak.

A hallgatói tehetséggondozó programra május 10-ig lehet jelentkezni. További információk a https://ludovikacollegium.hu/ weblapon olvashatók, vagy az [email protected] címen kérhetők - áll az NKE közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!