Újra nyit néhány fitness terem Szegeden (FRISSÍTVE)

Belföld, 2020.04.21

A járványügyi vészhelyzetet követően az összes edzőterem bezárt Szegeden, amelyet rendelet írt elő, illetve hogy megelőzzék a koronavírus terjedését. Április 20-án, több mint egy hónappal azután, hogy lakat került az edzőtermekre, néhány újra kinyitja kapuit.

Global Fitness Update: Információink szerint a Fitworld Fitness mégsem nyit ki április 20-án hétfőn. Hosszas mérlegelés után két héttel elhalasztják az edzőterem újranyitását. A Fitworld május 4-én, hétfőn nyithatja meg kapuit a tervek szerint! A Marosfit Fitness is újra fogad vendégeket hétfőtől.

Először az egyik legnagyobb, a nem is olyan régen megnyitott Global Fitness rakta ki Facebook oldalára, hogy hétfőtől újra fogad vendégeket, szigorú higiénia előírások betartása mellett. A sportolni vágyó szegedieket a Global például minden nap 6-20 óra között várja, ugyanakkor a vendégeknek több előírást is be kell tartaniuk, amelyekről az alábbi közlést tették:

- Mindenki köteles egymástól 1,5 méter távolságot megtartani - a közös háztartásban élők kivételével! Ez a rendelkezés kötelező érvényű mind az edzőteremben, mind az öltözőkben!
- Az edzés előtt és után erősen javasolt a kézmosás, illetve a kihelyezett folyékony fertőtlenítőszerek használata!
- A teremben a törölköző használata kötelező! Amennyiben valaki nem visz magával, a recepción a bérlés biztosított.
- A gépek fogóját, a kézisúlyzókat, rudakat használat előtt és után is fertőtleníteni kell az erre a célra kihelyezett fertőtlenítőszerrel!
- A kardiógépek fertőtlenítése minden használat előtt és után kötelező!
- Az öltözőkben kötelező a minimum 1,5 méteres távolság megtartása egymástól!
- A tusolót egyszerre csak 1 fő használhatja!

A fitness termet természetesen nem látogathatja lázas, köhögő beteg, akinek fáj a torka vagy koronavírussal fertőzött személlyel érintkezett az utóbbi 14 napban, ugyanakkor a szájmaszk viselését is ajánlja a Globál.  

Információnk szerint nem a Makkosházi körúti terem az egyetlen, amely újranyit hétfőn, hiszen a Fitworld Fitness is fogad vendégeket április 20-tól. Úgy tudjuk a Fitworld is 6-20-ig lesz nyitva hétköznap, míg hétvégén 7-19 óráig. Szintén újranyit hétfőn a József Attila sugárúti Szegi Fitness is.

Mi a magunk részéről kissé korainak találjuk az újranyitást, de aki nem fél a vírustól és már nagyon hiányzik neki a testmozgás, hétfőtől ismét edzhet. Nagyon fontos ugyanakkor, hogy mindenki tartsa be a higiéniai előírásokat, minimálisra csökkentve ezzel is a fertőzés veszélyét. A koronavírus sok ember esetében ugyanis szinte alig vagy nagyon enyhe tüneteket mutat, viszont fertőzhet, így megbetegítve másokat, ennek tudatában látogassuk az edzőtermeket. Egyébként a kommentelők is két táborra szakadtak, volt aki nagyon várta, mások felelőtlenségnek tartják az újranyitást.
(Webrádió)

Címkék

Global Fitness Fitworld Fitness Szegi Fitness Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!