Újranyit a Füvészkert és a Centerke is

Belföld, 2021.05.05

A kisgyermekesek, nagycsaládosok, idősek fontos segítő helye a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ a világjárvány miatt bezárni kényszerült, de május 7-től újra megnyitja kapuit.

Virágzik az indiai lótusz a szegedi füvészkertben A tervek szerint szombaton nyit az SZTE Füvészkertje is.

A heti rendszerességgel családok százait segítő jótékonysági központ a lazításoknak köszönhetően újra nyithat. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy a pandémia alatt megszámlálhatatlanul sokan kérték a Centerke segítségét, de a ruha, cipő, használati tárgyak felajánlói is várták az újra nyitást. A Centerkében évente 10 ezernél több adománycsomag készül, nem csak magánszemélyeket, önkormányzatokat, szervezeteket, közösségeket is támogat a hely, így az adományok a leginkább rászorulókhoz kerülnek.  

A Centerkét az alapítvány segítő önkéntesei működtetik, 2021. május 7-tól (péntektől) a higiéniai szabályok betartása mellett fogadják a segítőket és a támogatást kérőket egyaránt. Május 8-án, nyithat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje is, amely az intézmény honlapja szerint építési munkálatok miatt egyelőre zárva tart. Természetesen a koronavírus-járvány miatt sem fogadhat vendégeket még az intézmény, de a tervek szerint szombaton már kinyitják a kapukat itt is. A trópusi lepkekertet oltási igazolással lehet majd látogatni, de a Füvészkertbe való belépéshez ilyen igazolásra nem lesz szükség. A tervek szerint június 26-27-én megrendezik a hagyományos Levendula Napokat, július 24-25-én pedig a népszerű Lótusz Napokat is.
(Webrádió)

Címkék

SZTE Füvészkert Centerke

Galériánk

Virágzik az indiai lótusz a szegedi füvészkertben Virágzik az indiai lótusz a szegedi füvészkertben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!