Újszegedi, dorozsmai és marostői utcákban építenek csapadékvíz-elvezető csatornákat

Belföld, 2020.11.25

Újabb kertvárosi utcákban építenek korszerű esővíz-elvezető csatornát, a kiskundorozsmai Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatornát pedig felújítják, és bővítik a kapacitását. Újszegeden 7 utcában 4336 méter hosszon készül csapadékvíz-elvezető rendszer.

Csapadékvíz elvezetés
Tavaly szeptemberre Újszeged, Kiskundorozsma, Szentmihály, Tápé, Szőreg és Új-Petőfitelep 22 utcájában épült csapadékvíz-elvezető csatorna, Dorozsmán pedig víztározó a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Most a program újabb projektjében folytatódik a korszerű csatornahálózat kiépítése. Újszegeden a Borostyán, az Asztalos, a Radnóti Miklós, a Haladás, a Babits Mihály, a Krúdy Gyula, és a Wallisch Kálmán utcákban indulnak meg a munkálatok.

Elsőként az Asztalos és a Radnóti Miklós utcában kezdődött el a beruházás - itt már javában folynak a munkálatok -, a további utcák jövőre kerülnek sorra. Kiskundorozsmán, a Bánomkerti öblözetben 9 utcát (Széchenyi István, Zalán, Kút, Nap, Széna, Ballada, Palóc, Majális, Rigómező) érint a fejlesztés, így összesen 5301 méter hosszon épül csatorna itt.

A projektben 9 marostői utcában (Aranka, Borbála, Dorottya, Gizella, Ildikó, Izabella, Klára, Melinda és Orsolya) is épül esővíz-elvezető csatorna, valamint megvalósul a Kürü sori árok mederburkolása a Katalin utca és a Fő fasor közötti szakaszon, továbbá épül egy 3 szivattyúállásos átemelő is, hogy az összegyűjtött csapadékvíz gond nélkül eljuthasson az azt befogadó Holt-Marosba. A Marostőn összesen 4637 méter hosszon készül csapadékvíz-elvezető rendszer. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás még zajlik, ezért ezen a területen a tervek szerint a jövő év második felében kezdődhet el a beruházás.

A projekt megvalósítására nettó 1 milliárd 334 millió forintot fordít a szegedi önkormányzat. Ebből 1 milliárd 50 millió forintot tesz ki az európai uniós támogatás, 190 millió forint az önkormányzat saját forrása, és a Szegedi Csatornamű Társulat is hozzájárul a fejlesztéshez 94 millió forinttal.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!