Ukrajnai háború - Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Belföld, 2024.04.11

Aggasztó, hogy a NATO irányt váltott az ukrajnai háború támogatása ügyében és arra készül, hogy Ukrajna oldalán bevonódik a háborúba - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Kormányinfó Gulyás Gergely hozzátette: korábban a NATO csak kommentálta az ukrajnai történéseket, de nem vált a konfliktus tevékeny részesévé, és a világháború veszélyére hivatkozva utasította el a beavatkozás lehetéségét.

Mint mondta, ebben "éles és rosszirányú negatív fordulat állt be", nyilvánosságra került egy NATO-Ukrajna-misszió terve, azaz a NATO arra készül, hogy Ukrajna oldalán a gyakorlatban is bevonódik a konfliktusba, létre akarnak hozni egy 100 milliárd dolláros alapot, amivel a katonai kiképzést akarják segíteni és a fegyverszállítást koordinálni.

Közölte: Magyarország mint NATO-szövetséges komolyan aggódik emiatt, Magyarország ugyanis védelmi szövetségként tekint a NATO-ra.

Azért léptünk be a szövetségbe, mert egymást akarjuk megvédeni, és nem azért, hogy együtt lépjünk fel, más ellen, bármilyen megalapozott morális érvelés is álljon emögött - emelte ki.

A miniszter elmondta, keddi ülésén a kormány elemezte a nemzetközi politikai és katonai helyzetet. Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk, a következő fél év világpolitikai eseményei döntőek lesznek abból a szempontból, hogy a háború vagy a béke irányába mozdul-e el a világ és Európa - mondta.
(MTI)

Galériánk

Kormányinfó Kormányinfó Kormányinfó
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!