Uniós fellépést sürget a kárpátaljai magyarok védelmében a Volner Párt

Belföld, 2021.02.18

Az Európai Unió fellépését sürgette a magyarságot Ukrajnában "folyamatosan sújtó állami retorziók sorozata" miatt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Volner János független országgyűlési képviselő, a Volner Párt elnöke.

A politikus állami üldöztetésről beszélt, példaként hozva fel, hogy az ukrán különleges erők házkutatást tartottak ottani magyar szervezetek székhelyén, ezek egyikét ukrán nacionalisták felgyújtották, valamint folyamatosan próbálják korlátozni a magyar nyelvhasználatot és más kisebbségi jogokat.

Mégsem hallunk arról, hogy az Európai Unió bármilyen érdemi lépést, szankciót kilátásba helyezne Ukrajnával kapcsolatban - tette szóvá Volner János.

Ennek szerinte az az oka, hogy "csak a saját geopolitikai és gazdasági érdekeik képviseletét látják el", kettős mérce működik az EU-ban. Hiszen Alekszej Navalnij ügyében Moszkvába utazott az unió külügyi főképviselője, ugyanakkor "a kárpátaljai magyarság, úgy tűnik, nem ér annyit az Európai Uniónak", mint az orosz ellenzéki politikus - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!