Uniós támogatással újult meg a pitvarosi általános iskola

Belföld, 2022.01.23

Uniós támogatással, mintegy 483 millió forintból felújították a Csongrád-Csanád megyei Pitvaros általános iskoláját - tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ az MTI-t.

A közlemény szerint "a beruházás hozzájárul az iskolai lemorzsolódás és az iskolaelhagyók számának csökkentéséhez". A modern környezet, a jobb eszközök élvezetesebbé teszik az oktatást, amelynek előnyeit csaknem kétszáz tanuló élvezheti - fűzték hozzá.

A Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola a környező falvak és a település egyetlen köznevelési intézménye. A részleges rekonstrukció során felújították a tetőt, az aulát, a korábbi szolgálati lakást oktatást szolgáló helyiségekké építették át, és egy bővítménnyel összekötötték az intézmény épületeit.

Az intézmény villamosenergia-igényét részben az újonnan telepített napelemes rendszer fedezi. A projekt során a működéshez szükséges bútorokat - tanári és tanulói asztalokat -, informatikai eszközöket - asztali számítógépeket, monitorokat, szoftvereket , illetve természettudományos szemléltető-, kísérleti- és mérőeszközöket vásároltak. Új nyelvi laborokat alakítottak ki, amelyek a szlovák nemzetiségi nyelv magas színvonalú oktatást teszik lehetővé - írták.

Az iskola Petőfi téri telephelyén játszóudvar épült.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!