Uniós támogatással újult meg a szegedi Vértó környéke

Belföld, 2022.03.29

Pihenéshez, egyéni és családi kikapcsolódáshoz, sportoláshoz teremtettek még több lehetőséget a szegedi Vértó környékén a közterületek megújításával, amely uniós támogatással, 653 millió forintból valósult meg - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Vértó felújítás A közlemény szerint a panelházas városrész felépülése óta ez volt a legnagyobb közterületi rekonstrukció, új zöldterületek alakítottak ki, a már meglévőket pedig több helyen megújították.

A Rókusi körút és a Vértói út találkozásánál pihenőtér épült padokkal, ivókúttal, kerékpártámaszokkal. A tó nyugati partján kutyás ügyességi pályát alakítottak ki, a Vértói út és az Ipoly sor találkozásánál homokos röplabdapályát hoztak létre, mellette fitneszeszközök várják a sportolni vágyókat. A tó körül másfél méter széles, akadálymentes, térkövekből kirakott sétány épült. A sétány mentén több helyre tettek padokat, kilátással a tóra.

2020-ban elkészült és azóta is nagy népszerűségnek örvend a Vérkör futópálya, amely a projekt részeként kivilágítást kapott.

A közelben, a Garam utca és az Ipoly sor által határolt zöldterületen alakították ki az Oxigén teret, amelyen ötszögletű hinta, trambulin és megmászható dombocskák várják a gyerekeket. A park északnyugati sarkában tölgyfaligetet telepítettek, amelynek tisztásán nyújtóeszközök, hintahálók és piknikasztalok várják a látogatókat.

Megújult a Bonifert Domonkos Általános Iskola előtti tér, az Ortutay utca és a Gyöngyvirág utca sarkán pedig - a helyi igényeket kiszolgálva - kispiacot alakítottak ki. Bővítették a Lomnici utcában létrehozott közösségi kertet, ahol a környező iskolák, óvodák gyerekeit külön ágyások várják.

A projektben több mint 20 ezer négyzetméternyi területet rendeztek, 231 fát ültettek, valamint 8979 cserjét és évelőt telepítettek. A kivitelezési munkálatokat a kisteleki Harmath és Társai Kft. végezte el.
(MTI)

Címkék

Vértó Felújítás Szeged

Galériánk

Vértó felújítás Vértó felújítás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!