Vadai Ágnes: a DK árnyékkormánya kétnapos látogatáson járt Londonban

Belföld, 2023.03.23

A Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormánya kétnapos hivatalos látogatáson járt Londonban, ahol a brit árnyékkormány működését tanulmányozták - közölte csütörtöki, online sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes.

A DK képviselője azt mondta, hogy szerdán Chris Evans-szel, a brit árnyékkormány védelmi beszerzésekért felelős árnyékminiszterével tárgyalt. A beszélgetésen a NATO-bővítés kérdése mellett szóba kerültek a közös NATO-beszerzések és fejlesztések - tette hozzá.

A képviselő kiemelte, hogy csütörtökön Holly Lynch biztonságért felelős árnyékminiszterrel találkozott, ahol újra napirendre vették a NATO-bővítés kérdését. Hozzátette, arról is beszéltek, hogy Oroszország Európának és a NATO-nak is biztonsági kihívást jelent.

Szóba került a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) is, ami elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen - emelte ki a politikus. Ugyanakkor a magyar kormány csütörtökön "világossá tette, hogy amennyiben az orosz elnök Magyarország területére lép, vele szemben semmiféle eljárást nem tudnak foganatosítani" - fogalmazott Vadai Ágnes. A DK ezért határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, hogy az ICC valamennyi döntését, a testület statútumát "végre foganatosítsák Magyarországon és amennyiben Vlagyimir Putyin magyar földre lép, a magyar hatóságok azonnal tartóztassák le háborús bűncselekmények elkövetéséért" - jelentette be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!