Időjárás
meteoblue
TV műsor

Vadászati világkiállítás - Tokhalakat telepítettek vissza eredeti élőhelyükre

Belföld, 2021.10.14

Visszatelepítették az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon bemutatott tokhalakat eredeti élőhelyükre, csütörtökön mintegy ezer tokhalat engedtek a Dunába.

Vadászati világkiállítás - Visszatelepítették élőhelyükre a világkiállításon bemutatott tokhalakat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a visszatelepítést követően újságíróknak elmondta, olyan fajok visszatelepítéséről van szó, amelyek korábban kipusztultak vízszennyezés, és egyéb okokból, most pedig újra nő az állományuk.

Hozzátette, a tokhalak visszatelepítése szép példája a természetvédelemnek, az ökológiai egyensúlynak, azokat a halakat, amelyek nem kerültek vissza a Dunába, a Tisza-tavi Ökocentrumba viszik.

Kovács Zoltán kormánybiztos kiemelte, a világkiállítás zárónapjának egyik szimbolikus eseménye volt a tokhalak Dunába engedése. A nagyobb tokhalakat jeladóval szerelték fel, hogy követni lehessen útjukat, a kisebbeket pedig jellel látták el.

A kormánybiztos elmondta, nagy valószínűséggel meglesz a több mint 600 ezer látogató a világkiállításon, csütörtökön több mint 6 ezer diákot láttak vendégül, szerdán 40 ezer volt a látogatók száma. A kiállítás társadalmi hasznossága abban is mérhető, hogy több mint 60 ezer iskolás látogatott el a rendezvényre.

Kóródy Olivér, a világkiállítás Hal-Víz-Ember pavilonjának kurátora hangsúlyozta, az elmúlt hetekben fókuszba tudták állítani Magyarország természeti értékeit. A kiállításra érkezett több százezer látogató megismerhette a Magyarországon egykoron honos tokféle halakat, ezen belül a vizákat, vágótokokat, kecsegéket.
(MTI)

Galériánk

Vadászati világkiállítás - Visszatelepítették élőhelyükre a világkiállításon bemutatott tokhalakat Vadászati világkiállítás - Visszatelepítették élőhelyükre a világkiállításon bemutatott tokhalakat Vadászati világkiállítás - Visszatelepítették élőhelyükre a világkiállításon bemutatott tokhalakat Vadászati világkiállítás - Visszatelepítették élőhelyükre a világkiállításon bemutatott tokhalakat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!