Vádat emeltek egy kerekesszékes férfi támadója ellen Karcagon

Belföld, 2024.04.04

Rablás miatt emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség egy püspökladányi férfi ellen, aki az utcán kirabolt egy rokkant embert tavaly októberben Karcagon - közölte a Szolnoki Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Lánczi Rajmund arról tájékoztatott hogy a vád szerint a - korábban rablás miatt már kétszer elítélt - férfi ittas állapotban október 22-én kora délután rátámadt a járdán kerekesszékével haladó - a jobb végtagjaira lebénult -, 65 éves férfira.

A támadó a férfi után futott, húzni kezdte a vállán keresztbe vetett táskáját, és addig rángatta, míg a sértett a kerekesszékkel együtt felborult.

Az 50 éves elkövető a földön fekvő sértett kezéből végül kirángatta a táskát - amelyben hatezer forint készpénz, személyes okmányok és bankkártya volt -, és elmenekült.

A járási ügyészség a vádiratában a többszörösen büntetett, különös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!