Vádat emeltek egy szegedi önkormányzati képviselő ellen

Belföld, 2022.10.03

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki rendőri segítséget hívott, majd azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani.

Rendőrség Mint később kiderült ezek az állítások valótlannak bizonyúltak, ezért eljárást indítottak ellene.

A vádirat szerint a szegedi képviselő még 2021. február 15-én este 19 óra körül integetett az arra haladó rendőröknek Makó külterületén, majd segítséget kért. A férfi a rendőröknek elmondta, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, ahol a fejére maszkot húztak, majd egy garázsban ébredt fel. A rendőröknek azt mondta, hogy az ismeretlen elrablói utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, később az autópálya közelében a kezeit megkötözték és két szalmabálát gyújtottak fel mellette, mielőtt magára hagyták. Mint később kiderült a bejelentés valótlannak bizonyult.  

A férfi az esetével kapcsolatban egyébként sajtótájékoztatót is tartott.



A jogász végzettségű férfi bejelentésére a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amelyet később bűncselekmény hiánya miatt meg is szüntetett.

A járási ügyészség a szegedi önkormányzati képviselőt a bűntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével vádolja.  

A férfi bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!