Vádat emeltek üveggolyókkal randalírozó fiatalok ellen Békéscsabán

Belföld, 2021.05.03

Vádat emeltek két fiatal ellen, akik puszta szórakozásból több mint négymillió forintos kárt okoztak csúzlikkal és üveggolyókkal Békéscsabán - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség hétfőn közleményben az MTI-t.

Rendőrség Mint írják, egy 21 éves büntetett és egy 20 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi február 16-17-én, az esti órákban autóval közlekedve az élet kioltására, illetve testi sértés okozására alkalmas csúzlikkal és üveggolyókkal 12 buszmegállót rongáltak meg a békési megyeszékhelyen. Az üvegezésüket betörve hárommillió forintot meghaladó kárt okoztak az önkormányzatnak.

Emellett megrongáltak egy utasvárót és üvegfalat csaknem 560 ezer, egy rendezvényhajót 600 ezer, továbbá egy állami tulajdonban lévő ingatlant 56 ezer forint értékben.

A Békéscsabai Járási Ügyészség arra tett javaslatot, hogy a tettüket beismerő férfiakat tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetésre ítéljék, rendeljék el pártfogó felügyeletüket, és írják elő számukra, hogy civil szervezetnél vagy egyháznál közhasznú munkát végezzenek. Meg kell téríteniük az okozott kárt is - teszik hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!