Választás 2022 - Orbán: Gyurcsány és Bajnai akar visszatérni (4. rész)

Választás 2022, 2022.02.13

Kiemelte: a magyar védvonalak csak addig állnak a határon, amíg a jelenlegi kormány van hatalmon.

Orbán Viktor évértékelő beszéde Úgy fogalmazott: "ha hagyjuk, hogy a migránspárti brüsszeli bürokraták kormányra segítsék a Gyurcsány-show egyszerre nevetséges és veszélyes szereplőit, akkor meg fogják nyitni a határokat. És ha egyszer beengedik őket, többet nem lehet visszacsinálni. Lesz itt olyan nyílt társadalom, hogy még az unokáink is nyögni fogják, ha még itt lesznek egyáltalán".

Orbán Viktor kitért arra is: Brüsszel és Magyarország mást tekint Európa értékes hagyományának, mást gondol a nemzetek jövőjéről és most már a családról, sőt, a társadalom bináris, nőre és férfire épülő szerkezetéről, így a gyermekeink jövőjéről is.

Leszögezte: ezen a ponton nem fognak engedni, április 3-án a népszavazással fogják megvédeni a gyermekeket. "Az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén" - jelentette ki.

A miniszterelnök szerint a Brüsszel és Magyarország közti véleménykülönbségek mélyén az lapul, hogy "mi teljesen másként éltük meg" a hidegháború végét, mint a szovjetek által meg nem szállt nyugati országok, ideértve Amerikát is. Ők nem éltek diktatúrában, "mi viszont benne éltünk", a "szabadságot pedig nem kaptuk, hanem megharcoltunk érte" - mondta.

A hidegháborút a lengyelek, a csehek, a magyarok, a németek, a bolgárok, a románok, az észtek, lettek és litvánok nyerték meg. "Mi úgy tudjuk, hogy az antikommunizmus és a nemzeti eszme nyerte meg a hidegháborút azzal, hogy helyreállította a nemzetállamokat. Ők ezzel szemben úgy gondolják, hogy az ő liberális demokráciájuk győzött a kommunizmus felett. Az ő fejükben most sem és akkor sem nemzetállamok, hanem a globális világ áll és állt a középpontban, ezért Soros György őszintén az ő hősük.

Azt is mondta, míg "mi úgy tudjuk, hogy egy alkotmányos jogállami rendszerben élünk (...), amit az alaptörvény világosan lefektet és véd", addig "számukra a jogállam egy eszköz, amellyel magukhoz hasonlóvá gyúrhatnak bennünket". Ezért őket nem érdeklik a tények és az érvek, ők "most szent háborút", egy "jogállami dzsihádot" vívnak - értékelt.

Orbán Viktor "létkérdésnek nevezte" az országgyűlési választást, melynek értékelése szerint óriási a tétje. Megjegyzete, "szeretnénk már egy választást, ami nem létkérdés, hanem egyszerűen egy jó kormány megválasztásáról szól", de ez most nem lehetséges.

A miniszterelnök kifejtette: a kormány fejleszti a fővárost, mégis "káosz, kosz, hajléktalanok és dugók, korrupció, inkompetens vezetők, nagyképűsködés és lustaság" van. "Gyurcsány emberei beültek a kasszába, Bajnai meg szép csendben működteti a jutalékos rendszert" - fogalmazott. Hozzátette: ehhez elég volt két év elfuserált baloldali kormányzás.

Megjegyezte: mindenki láthatja, ők hátra mennek, és nem előre.

Kitért rá: a baloldal most azzal áll elő, hogy akik csatlakoznak hozzájuk, "úgy hagyják maguk mögött addig életüket, mint Krisztus tanítványai a halászhálót". Ez már "a sokadik baloldali megváltójelölt", Gyurcsány Ferenc is így kezdte - vélekedett.

Közölte: 2010 óta "már negyedszer akarják eladni nekünk a megváltozott és megújult, össze- és újjászervezett baloldal meséjét", de a magyarok gyomra ezt negyedszerre sem veszi be. Remélhetőleg ha most legyőzik őket, "nem tudnak annyi mini Ferit gyártani", hogy még egyszer sorompóba léphessenek - mondta.

Úgy vélte, az ellenfelet ismerik, "Gyuri bácsi ejtőernyőseit lassan már nevükön szólítjuk" és "a Brüsszelből érkező zsoldosokat sem először vetik be ellenünk". Most azonban nem velük kell törődni; "sohasem voltunk még olyan erősek, jól szervezettek és elszántak, mint most" - jelentette ki.

"Nyergeljetek, a kampány elkezdődött, ideje, hogy mi is kilovagoljunk. Jöttünkre ötven nap múlva jobb oldalról számítsatok" - zárta szavait Orbán Viktor.
(MTI)

Galériánk

Orbán Viktor évértékelő beszéde Orbán Viktor évértékelő beszéde Orbán Viktor évértékelő beszéde Orbán Viktor évértékelő beszéde Orbán Viktor évértékelő beszéde Orbán Viktor évértékelő beszéde
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!