Vándortárlat nyílt az előző ARC kiállítások képeiből Szegeden

Belföld, 2024.04.08

A Szent-Györgyi Albert Agórában szombaton nyitotta meg kapuit a 3. Mini ARC kiállítás – Szeged vándortárlat.

3. Mini ARC vándortárlat
A tárlaton egy válogatás tekinthető meg az elmúlt évek ARC kiállításainak képeiből. A 3. Mini ARC kiállítás – Szeged a II. SZEGEDI CIVIL KONFERENCIA keretében nyílt meg. A megnyitón Orbán Hedvig, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Kozma József, Szeged Város Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának elnöke, Bakos Gábor, az ARC egyik alapítója és Farkas Bálint a Civilizáció koalíció kommunikációs koordinátora is megszólaltak. Az ARC közérzeti pályázat és kiállítás 23 éve a kreativitásról és a szabadságról szól. Arról, hogy a pályázók az alkotásaik segítségével mondhassák el, mit gondolnak az életükről, az aktuális magyar társadalomról, vagy a bolygó dolgairól.

A Mini ARC kiállítások célja, hogy elsősorban Budapesten kívül, településről településre járva szélesebb körben is hozzáférhetővé tegye az így született alkotásokat, inspiráljon, kreativitásra sarkalljon és szabaddá tegyen. A válogatás elsődleges szempontjai röviden a következők voltak: Az eredetileg óriásplakát méretű alkotások működjenek jóval kisebb méretben is, tematikájuk beleférjen a közérdeklődésre számot tartó felvetések és az aktuális jelen halmazaiba, illetve kellőképpen reprezentálják az – ARC kiállításra amúgy is jellemző – civil kurázsit és értékeket.

A vándortárlat harmadik helyszíne Szeged, ahol az elmúlt 7 év 94 alkotásának kicsinyített változatával, egy, Magyarország megyéit formáló terepasztal jellegű installáción, fedett térben találkozhatnak a képnézegetők.

A belépés a kiállításra ingyenes.

A kiállítás megtekinthető: 2024. április 6. – május 6.
Nyitvatartás: hétfő-péntek: 8. 00-20. 00, szombat 9. 00-17. 00
Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra, Szeged

A kiállítás szervezője az ARC Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft.
https://arcmagazin.hu/main
A kiállítás a Civilizáció koalíció támogatásával valósult meg. https://civilizacio.net/
A tárlat szegedi bemutatását a Szent-Györgyi Albert Agóra és Szeged Város Önkormányzata tette lehetővé. https://www.agoraszeged.hu https://www.szegedvaros.hu
Az installációt a Paradigma Ariadné tervezte és Smiló László kivitelezte.
https://paradigmaariadne.com
A grafikai munkákat a Relatív Reklámügynökség végezte. https://relativ.hu
(Webrádió)

Címkék

3. Mini ARC kiállítás – Szeged Szent-Györgyi Albert Agóra Vándortárlat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!