Vargha: Magyarország a NATO fontos tagja

Belföld, 2022.09.23

Mára büszkén mondhatjuk, hogy Magyarország a NATO fontos, jelentős, meghatározó tagja, és ehhez hozzájárult a Magyar Atlanti Tanács emberfeletti munkája is - mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a tanács megalakulásának 30. évfordulójára szervezett konferencián pénteken Budapesten.

Vargha Tamás hozzátette: az atlanti tanácsnak fontos szerepe volt abban, hogy az 1997-es népszavazáson elsöprő többséggel döntöttek az emberek arról, hogy Magyarország a NATO tagja legyen.

Az államtitkár kijelentette, az euroatlanti térség és Európa biztonságnak legfontosabb letéteményese a NATO, és a gyorsan változó, kiszámíthatatlan, komplex biztonsági környezetben fel is értékelődik a szövetség szerepe. Hangsúlyozta: minden erőt arra fordítanak, hogy megvédjék a magyar embereket, és Magyarország teljesíti azokat a kötelezettségeit, amiket elvárnak tőle a szövetségben.

Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium energiaellátásért és biztonságpolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében arról beszélt, az utóbbi években megnőtt Magyarország nemzeti önereje, és ezzel jelentősen megnőtt NATO-tagságának hitelessége is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!