TV műsor

Várják a jelöléseket a Bonis Bona és a Tehetségbarát Önkormányzat díjra

Belföld, 2021.03.12

Megnyílt az online ajánlófelület és már lehet jelölni a 2021-es Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát Önkormányzat díjra, a pályázatok beadási hatérideje április 9-e - közölte a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a fiatal tehetségek kibontakoztatásában fontos szerepük van a tehetségfejlesztő, -gondozó és -segítő szakembereknek, mentoroknak, akik áldozatkész munkáját fontos értékelni és segíteni. Az ő tevékenységük nélkül sok fiatalnak nem lenne esélye a tehetsége kibontakoztatására, a további fejlődésre - hangsúlyozták.

Felidézték: a 2013-ban alapított Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát Önkormányzat díjak forrását idén is a Nemzeti Tehetség Program biztosítja, a díjak odaítélésének fő célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a szakembereket és szervezeteket, akik munkájuk során kiemelkedően sokat tesznek a tehetséges fiatalokért.

A Bonis Bona díjra azok a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok, szakemberek és szervezetek jelölését várják, akik, vagy amelyek legalább öt éve a tehetséggondozásban dolgoznak, és a munkaköri feladataikon túl is tesznek a tehetséggondozásért. A jelöléseket három kategóriában - a kiváló tehetséggondozó, kiváló tehetségfejlesztő és kiváló tehetségsegítő kategóriákban - várják a https://bonisbona.tehetsegunk.hu/ oldalon. Alapítása óta a díjat eddig összesen több mint 900 pedagógus vehette át.

A Tehetségbarát Önkormányzat díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A díj elnyerésére idén is két kategóriákban lehet pályázatot benyújtani: az A-kategóriában a községek, városok önkormányzatai, a B-kategriában pedig a megyei jogú városok önkormányzatai és a fővárosi kerületi önkormányzatok indulhatnak.

A Tehetségbarát Önkormányzat címmel járó elismerés mellé 1,5 millió forintos támogatást is kapnak a nyertes önkormányzatok, amit a tehetséggondozással járó tevékenységükre fordíthatnak. Az ajánlásokat a https://tehetsegunk.hu/ oldalon várják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!