Varju: a kormány forráselvonással nehezíti az önkormányzatok működését

Belföld, 2021.02.08

Az Országgyűlés költségvetési bizottságának DK-s elnöke szerint a kormány forráselvonással nehezíti az önkormányzatok működését.

Varju László erről erről azt követően beszélt online is közvetített budapesti sajtótájékoztatón, hogy a fideszes képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt az általa vezetett parlamenti testület hétfői, rendkívüli ülése, amely az önkormányzatok helyzetével foglalkozott volna.

A bizottsági elnök elmondta, hogy megjelent ugyanakkor Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke és több polgármester is. A megbeszélés résztvevői szembesültek azzal, hogy a kormány sok esetben egészen mást állít az önkormányzatok tevékenységéről, mint ami a valóság - jelentette ki a politikus.

A kormány megígérte, hogy a forráselvonásokat követően kompenzálni fogja a településeket, de eközben "nem történik egyetlen lépés sem", pedig február 15-én lejár a költségvetés benyújtásának határideje - emelte ki Varju László. Hozzátette, a kabinet ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozza azokat az önkormányzati vezetőket, akik eleget akarnak tenni a törvénynek, de nem kapnak semmilyen kormányzati segítséget.

Bősz Anett, a Demokratikus Koalíció képviselője arról beszélt, hogy Európa számos pontján akkor kezelték eredményesen a járványt, és enyhítették hatékonyan a pandémia okozta társadalmi, gazdasági hatásokat, amikor a központi kormány hallgatott a helyi vezetőkre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!