Vihar - Csongrád-Csanád vármegyében főként Hódmezővásárhelyen okozott károkat az erős szél

Belföld, 2023.08.05

Csongrád-Csanád vármegyében főként Hódmezővásárhelyen okozott károkat a szombat délutáni vihar, másfél óra alatt mintegy száznyolcvan bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére - közölte a katasztrófavédelem honlapján.

Vihar Hódmezővásárhelyen A megyében legtöbbször Hódmezővásárhelyről kértek segítséget, elsősorban kidőlt fák eltávolításához, útakadályok felszámolásához.

A 47-es főúton, Szeged és Hódmezővásárhely között, illetve a Makó és Hódmezővásárhely közötti, 4415-ös úton, Földeáknál szintén a földön fekvő fák akadályozták a forgalmat mindaddig, amíg a tűzoltók el nem távolították őket. Szegeden, Szentesen és Makón is néhány kidőlt fa adott munkát az egységeknek, amelyek folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Márki-Zay Péter (MMM - Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, a 15 perces vihar során a jelentős csapadék mellett az erős szél okozott károkat a városban. Fák dőltek épületekre, járművekre, a Teleki utcában pedig egy pékség épületének tetejét is megbontotta a szél. Több utcát le kellett zárni, mert a fák villanyvezetékeket szakítottak le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!