Vihar - Katasztrófavédelem: mintegy 240 tűzoltói beavatkozásra volt szükség

Belföld, 2022.05.26

A szerdai vihar miatt országszerte 238 esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a legtöbb munkát Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyében adta a viharos időjárás a tűzoltóknak.

Az erős szél sok helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, kerítésekre, házakra dőltek. Országszerte 126 épületben keletkeztek károk, 82 esetben Somogy megyében, főleg Kaposváron és környékén.

Sokan csak csütörtök reggel szembesültek a károkkal, így főként Somogy megyéből folyamatosan érkeznek bejelentések a katasztrófavédelemhez. A tűzoltók csaknem száz somogyi helyszínen még csütörtökön is dolgoznak - tudatta a szóvivő.

Villámcsapás miatt is keletkeztek károk: Kiskunmajsán egy ház kéményébe csapott villám. Földeákon és Kaposváron fába csapott a villám, és egy kaposvári üzletház mélygarázsát elöntötte a víz.

A kidőlt fák, letört ágak több elektromos vezetéket is elszakítottak, emiatt Komlón és néhány somogyi településen csaknem kétezer fogyasztónál szünetelt az áramellátás, csütörtök reggelre ezt helyreállították - ismertette Mukics Dániel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!