Vihar - Már a tiszántúli vármegyékre is kiadta a másodfokú riasztást a viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat

Belföld, 2023.03.27

Hétfő este tiszántúli vármegyékre is kiadta a másodfokú (narancs) riasztást az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták, kiadták a másodfokú riasztást Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyékre is. A nap folyamán már kiadták a másodfokú riasztást Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Vas, Zala, Fejér, Komárom-Esztergom, Tolna, Pest vármegyékre, valamint a fővárosra, ugyanis a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát.

A meteorológiai szolgálat hétfőre kiadott figyelmeztetése szerint a déli óráktól a Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén, Pest és Bács-Kiskun vármegye térségében, majd késő délutántól már északkeleten, a Zempléni-hegységben, a Bodrogközben, a Nyírségben és a Hajdúságban viharos, általában 70-90 kilométer/órát, de időnként akár 90 kilométer/órát meghaladó, egy-egy helyen a 100 kilométer/órát is elérő, erősen viharos széllökésekre kell számítani.

Az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás, majd kedden a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél, amely kedd estétől fokozatosan veszít erejéből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!