Vihar - Többfelé kiadták a másodfokú riasztást

Belföld, 2020.07.02

Az ország középső területein többfelé kiadta a másodfokú riasztást a felhőszakadás veszélye miatt csütörtök délután az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták, csütörtökön az egész országban várható zivatar és felhőszakadás. A felhőszakadás veszélye miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében van érvényben másodfokú, a többi megyében elsőfokú figyelmeztetés.

Zivatarveszély miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében másodfokú, a többi megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

A késő esti, éjszakai órákban is kitartanak a zivatarok. Péntek hajnalig különösen az ország keleti harmadán, a Tisza vonalában, a Tiszántúlon az egymást követő intenzív záporokból, zivatarokból több helyen is hullhat 15-30, néhol 50-60 millimétert meghaladó csapadék.

Pénteken napközben eleinte elsősorban a Duna-Tisza közén, a középső országrészben, később általában keleten várhatók záporok, zivatarok. A zivatarokat továbbra is elsősorban nagyobb mennyiségű csapadék kísérheti - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!