Világháborús bomba - Megkezdődött a kiürítés Rákospalota-Újpest vasútállomásnál

Belföld, 2019.07.13

Megkezdődött a kiürítés Rákospalota-Újpest vasútállomásnál a világháborús bomba hatástalanítása miatt - közölte a fővárosi kormányhivatal szombat délelőtt a honlapján.

A műveleti területen részleges területzár lépett érvénybe, így a területre bemenni már nem lehet, azt csak elhagyni lehet.

A MÁV Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalán jelenleg még közlekednek a vonatok, azonban Rákospalota-Újpest állomáson megállás nélkül áthaladnak. A hatástalanítás megkezdésétől kezdve szünetel majd a vasúti közlekedés, és pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A művelet idején a 12-es és a 14-es villamos Újpest-központ és Káposztásmegyer, illetve Rákospalota közötti szakaszán nem járnak majd, az 96-os és a 121-es jelzésű busz a lezárt területet elkerüli - közölték.

Budapest Főváros Kormányhivatala korábban azt közölte: a 100 kilogrammos, kilőtt állapotú, gyújtóval felszerelt szovjet típusú betonromboló gránátra szerdán, a vasútállomás felújítási munkálatai során találtak rá.

A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei várhatóan 13 óráig elvégzik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!