Voks 24 - Csepeli önkormányzat: Borbély Lénárd polgármester nem tiltotta ki Orbán Viktort az önkormányzat lapjából

Belföld, 2024.05.07

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere "nem tiltotta ki" Orbán Viktort az önkormányzat lapjából, a Csepeli Hírmondóból - közölte Csepel Önkormányzata a Fővárosi Választási Bizottság döntésére hivatkozva kedden az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, hogy a fővárosi testület elutasította Dudás Zoltánnak, a csepeli Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltjének beadványát, amely több ponton emelt kifogást az önkormányzat lapjával, a Csepeli Hírmondóval kapcsolatban. Mint írták, az egyik kifogás az volt, hogy szerintük Borbély Lénárd, Csepel polgármestere kitiltotta Orbán Viktort az újságból.

A Fővárosi Választási Bizottság nem tartotta megalapozottnak a kifogást, és mindegyik pontját elutasította - emelték ki.

Az önkormányzat úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat lapja az esélyegyelőséget szem előtt tartva minden csepeli polgármesterjelöltnek lehetőséget biztosított programja bemutatására.

A kifogás lényegi pontja szerint a Csepeli Hírmondó 2024. május 1-jén megjelenő lapszáma nem tartalmazta Dudás választási programjának bemutatását, arra hivatkozva, hogy a jelölt által a sajtóterméknek küldött anyag politikai hirdetés, és emiatt nem jeleníthető meg - foglalták össze. Hozzátették, hogy a jelölt olyan fotót kívánt közzétenni, amelyen együtt látható Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A Csepeli Hírmondó szerkesztősége korábban úgy döntött, hogy nem jelentkezik be az Állami Számvevőszék nyilvántartásába, így ilyen típusú politikai hirdetések a törvény szerint nem közölhetők a lapban - hangsúlyozta az önkormányzat. Megjegyezték, hogy a választási eljárási törvény pontosan rendelkezik, milyen feltételekkel lehet a kampányidőszakban közzétenni politikai hirdetést.

A bizottság álláspontja szerint nem állapítható meg az esélyegyenlőség elvének megsértése, nem állapítható meg jogsértés, így nem állapítható meg ezzel összefüggésben a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvének megsértése sem - idézte a Fővárosi Választási Bizottság döntését az önkormányzat közleménye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!