Voks 24 - Élhető és összetartó Salgótarjánt építene a Fidesz-KDNP

Belföld, 2024.05.10

Salgótarján az elmúlt tíz évben nem tudott lépést tartani más megyei jogú városokkal és megyeszékhelyekkel, ezért ideje új utat választani - mondta Kreicsi Bálint, a kormánypártok és a Hajrá, Salgótarján! Egyesület polgármesterjelöltje pénteki programismertető rendezvényén.

Hangsúlyozta, hogy fejlődő, élhető és összetartó várost szeretnének építeni. Elmondta azt is: lakossági fórumok, városi és gazdasági konzultáció, intézménylátogatások eredménye az általa képviselt, 25 pontból álló városfejlesztési program.

A fejlődéshez összehangolt célokra, tudásra, együttműködésre és kormányzati támogatásra van szükség - tette hozzá.

A Salgótarjánban jelenleg ellenzékben lévő oldal tervei között említette a barnamezős területek felszámolását, új befektetésösztönzési stratégia kialakítását, valamint a Losonc-Salgótarján-Bátonyterenye-Pásztó-Hatvan gazdaságfejlesztési tengely előkészítését.

A szlovákiai testvérvárosokkal gazdasági, turisztikai és felsőoktatási programokat dolgoznának ki, az európai és hazai források minél sikeresebb elérése érdekében pedig felállítanák a nemzetközi és kormányzati kapcsolatokért felelős irodát - ismertette a polgármesterjelölt.

Kreicsi Bálint a megvalósítandó tervek között sorolta fel új kamerarendszer telepítését, a polgárőrség megerősítését, új parkolóhelyek kialakítását, de készülnek olyan országos fesztivál meghonosítására is, amely összhangban van a helyi kultúrával és gasztronómiával.

Hozzátette, létrehoznák a Salgótarjánhoz ezer szállal kötődő identitáserősítő és lobbiklubot, továbbá stratégiai tervet készítenek a sport, a kultúra, az oktatás, a közművelődés, az egészségügyi és a szociális területen.

Úgy fogalmazott: minden olyan kezdeményezést, ügyet, felvetést támogatnak, amely elősegíti a salgótarjáni identitás erősítését, hozzájárul a külső megítélés javításához, és mindenki a partnerük, aki lokálpatriótaként előmozdítja Salgótarján életét.

Kreicsi Bálint jelezte, hogy elképzeléseiket 2030-ig szeretnék megvalósítani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!