Voks 24 - Nem indul újra Miskolc polgármesteri címéért Veres Pál

Belföld, 2024.04.03

Családi és egészségi okokra hivatkozva nem indul újra Miskolc polgármesteri címéért Veres Pál.

A város önkormányzatának vezetője (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-MMM-Velünk a Város) döntéséről beszámolva a Facebook-oldalán szerdán azt írta, mindig próbálta megtalálni az egyensúlyt saját élete, családja és munkája között, azonban az elmúlt években szerettei többször voltak a "második helyen, mint az elsőn".

Döntéséhez emellett az is hozzájárult - tette hozzá -, hogy a többi között iskolaigazgatóként, oktatási szakértőként és polgármesterként eltöltött huszonhét év az egészségét is jelentősen "koptatta".

Miskolc polgármestere úgy fogalmazott, mozgalmas négy és fél év van mögötte, hiszen - mint írta - egy nehéz helyzetű várost örökölve álltak helyt az önkormányzattal a pandémia, a költségvetési elvonások, a kormányzati megszorítások, a növekvő alapkiadások és energiaárak mellett.

Jelezte, azt vallotta, hogy a "civil kurázsi, a pártonkívüliség adta szabadság" hasznára lehet a városnak. Büszke arra - tette hozzá -, hogy volt ereje helytállni az elmúlt hónapokban is, és vissza tudta verni a "legsötétebb politikai támadásokat, a külső és belső ellenségeket".

A polgármester azt kívánta, a város következő vezetője olyan legyen, akinek Miskolc a fontos és nem a hatalom, és "aki az, aminek mondja magát".

Veres Pál bejegyzésében kitért arra: kitölti polgármesteri mandátumát, amelynek lejárata után is számíthatnak rá a helyiek a "városát szerető, és érte tenni akaró miskolci polgárként".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!