Voks 24 - NVI: még egy hétig lehet regisztrálni a levélszavazásra az EP-választáson

Belföld, 2024.05.08

Még egy hétig, május 15-én 16 óráig kérhetik névjegyzékbe vételüket azok a magyar választópolgárok, akik sem Magyarországon, sem az Európai Unió más tagállamában nem rendelkeznek lakcímmel. Ők a regisztráció után levélben adhatják le szavazatukat a június 9-i választáson, de kizárólag az európai parlamenti (EP-) választáson voksolhatnak - közölte a Nemzeti Választási Iroda az MTI-vel szerdán.

Azt írták: az NVI a jövő héten postázza a regisztrált választópolgárok címére a szavazási levélcsomagot, aki pedig annak személyes átvételét kérte, a szavazást megelőző két hétben veheti át egészen a szavazás napján 19 óráig, az általa megjelölt országgyűlési egyéni választókerületi székhelyen, kijelölt magyar külképviseleten, vagy kijelölt határmenti településen.

A levélszavazat feladható ingyenesen postán az NVI-nek címezve, ebben az esetben a szavazatnak legkésőbb a szavazás napján, június 9-én 19 óráig kell beérkeznie az NVI-hez. A szavazatok postai úton - térítés ellenében - szintén továbbíthatók Magyarország külképviseleteire, de lehetőség van azok személyes leadására is. A levélszavazatok leadhatók Magyarországon, bármelyik országgyűlési egyéni választókerületi választási irodában, illetve bármelyik külképviseleten.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!