Voks 24 - Szarvas Péter újraindul a polgármesteri posztért Békéscsabán

Belföld, 2024.04.30

Szarvas Péter a Hajrá Békéscsaba Egyesület színeiben újraindul a polgármesteri posztért a békési megyeszékhelyen. Ezt a politikus jelentette be kedden sajtótájékoztatón.

Elmondta, civil egyesületük "a csabaiak szolgálatában" jelszót választotta a választási kampány mottójául; 8 jelöltjük az elmúlt öt évben is a közgyűlés tagjaként "gondosan, szorgalmasan, alázatosan" dolgozott a városért.

A tizenkét jelöltből nyolc (Szarvas Péter, Nagy Ferenc, Varga Tamás, Ádám Pál, Gregor László, Csányi Illés, Szigeti Béla és Juhász István) jelenleg is képviselő, valamennyien mostani körzetükben indulnak újra. Négy új jelölt van - ismertette a városvezető: Kiszely András, a szlovák önkormányzat elnöke; Kovács Pál gépésztechnikus; Becsei Zsolt vállalkozó és Lipták Mihály világbajnok sportoló.

A kampányban az agresszivitást és a konfrontációt kerülni fogják - hangsúlyozta Szarvas Péter, hozzátéve, hogy véleménye szerint jó esélyekkel indulnak, reméli, hogy a választók értékelik, "hogy az elmúlt öt évben számíthattak ránk". Szerinte ez "kellő meggyőző lesz"- fogalmazott.

A jelenlegi polgármester kifejtette, a város öt év alatt sokat fejlődött, amiben véleménye szerint komoly szerepe volt a Hajrá Békéscsaba-frakciónak. Polgármesterként nem volt könnyű ez az időszak, a koronavírus-járvány idején több hónapig nem közgyűlési, hanem polgármesteri döntéshozatal volt; majd az energiaárak és az infláció emelkedése okozott problémát, "de a város jól tudott gazdálkodni". Fejlesztéseket kormányzati támogatásból tudtak végrehajtani - mondta.

Uniós forrásokból főként a környezeti infrastruktúrát és az intézményeket tudták fejleszteni, energetikai korszerűsítéseket hajtottak végre - közölte Szarvas Péter.

Szarvas Péter arról is beszélt, hogy a közterületek gondozottságát, a rendjének fenntartást, az intézmények korszerűsítését és az aktív szabadidős fejlesztések végrehajtását tartja fontos célnak.

A város fejlődésének "szemmel látható ütemét" szeretné tartani a következő öt évben is - közölte.

A Nemzeti Választási Iroda Békéscsabán eddig két polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba: Szarvas Péter mellett Bodóczi Istvánt (Patrióta Békéscsaba Egyesület). Bejelentette még indulását Gyebnár Dávid (Mi Hazánk) és Pap János (MSZP-DK-Párbeszéd-Zöldek-Nép Pártján) korábbi polgármester is.
(MTI)

Címkék

Szarvas Péter Békéscsaba Polgármester-választás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!