Voks 24 - Szentkirályi Alexandra: Budapest kitakarítása a Városháza kitakarításával kezdődik

Belföld, 2024.04.05

Miközben Karácsony Gergely 3000 kukát szereltetett le és 2 milliárd forinttal "megvágta" a főváros köztisztaságáért felelős cégét, megnőttek a tanácsadóira költött források, ezért a főváros kitakarításának a Városháza kitakarításával kell kezdődnie - jelentette ki a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Voks 24 - Szentkirályi Alexandra és Benedek Zsolt sajtótájékoztatója Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, "ki kell tenni" azokat a tanácsadókat, akik Gyurcsány Ferenc emberei, "ne folyjon el több pénz abból, amit Budapest rendezettségének helyreállítására kellene költeni".

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a Karácsony Gergely főpolgármester által leszereltetett kukák - az összes fővárosi kuka körülbelül harmada - és az FKF-től megvont 2 milliárd forint miatt "Budapest úszik a szemétben".

Azt mondta, a főváros köztisztaságáért felelős vezető arra szólított fel egy nyilatkozatában, hogy "a lakosság lehetőség szerint vigye haza a közterületen keletkeztetett szemetet". Hogyan teremthet ilyen helyzetet Budapest főpolgármestere 2024-ben? - tette fel a kérdést a politikus.

Budapest ma gazdátlan város - folytatta -, nincs, aki igazán kézbe venné az ügyeit, megjegyezve, Karácsony Gergely fontos céljának tartja, hogy "a Gyurcsány-féle tanácsadókat" kifizesse és "ha ennek az az ára, hogy a főváros gazdátlan és szemétben úszik", akkor úgy látszik, ez számára nem nagy ár.

Egy európai fővárosokra kiterjedő kutatást idézve azt mondta, a környező nagyvárosok lakosai közül a budapestiek a legelégedetlenebbek városuk tisztaságával. Bécsben a válaszadók 82 százaléka, Varsóban 63 százalékuk, Prágában 56 százalékuk volt elégedett a köztisztasággal 2023-ban, Budapesten ez az arány csak 41 százalék.

"A budapestiek nem elhanyagolt zöldfelületekre, nem szemetes terekre, nem koszos utcákra vágynak, hanem otthonos, biztonságos, élhető Budapestet szeretnének, ahol tiszta, rendezett körülmények között tudják élni a mindennapjaikat" - hangoztatta Szentkirályi Alexandra. Hozzátette, ő ezért szeretne dolgozni, ehhez pedig "változásra van szükség Budapesten".
(MTI)

Galériánk

Voks 24 - Szentkirályi Alexandra és Benedek Zsolt sajtótájékoztatója Voks 24 - Szentkirályi Alexandra és Benedek Zsolt sajtótájékoztatója Voks 24 - Szentkirályi Alexandra és Benedek Zsolt sajtótájékoztatója Voks 24 - Szentkirályi Alexandra és Benedek Zsolt sajtótájékoztatója
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!