Voks24 - Zsigmond Barna Pál: az EP-választáson arról döntünk, hogy háborút vagy békét akarunk

Belföld, 2024.04.14

Az európai parlamenti választáson, június 9-én arról döntünk, hogy háborút vagy békét akarunk - mondta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára Facebook-oldalán vasárnap közzétett videójában.

Zsigmond Barna Pál azt mondta, a brüsszeli vezetés súlyosan háborúpárti. "Brüsszel mai urai ugyanis a háború folytatását akarják, ezért folyamatosan háborúpárti ötletekkel állnak elő. Ennek is köszönhető, hogy egyre több tagállami politikus emel szót amellett, hogy a fegyvereken túl katonákat is kellene küldeni Ukrajnába" - tette hozzá.

Megdöbbentőnek nevezte a NATO-főtitkár javaslatát, amely szerint egy ötéves, százmilliárd eurós alappal kell támogatni Kijevet.

Elmondása szerint a héten több száz emberrel találkozott az ország különböző pontjain. A rendezvények résztvevői között sokféle ember volt, egy dolog azonban biztosan közös volt bennük: nem akarnak háborút, a béke mellett állnak - fogalmazott.

Hangsúlyozta, a kormány egyértelműen kiáll az ország és a magyar nemzet védelme mellett. "Szerintünk tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség" - fűzte hozzá.

"Mi nem fogjuk megengedni azt, hogy hazánkból hurcoljanak el katonákat a szomszéd országban dúló háborúba" - jelentette ki.

"Azt szeretnénk, hogy az Európai Unióban is megerősödjenek a józan hangok. Brüsszelben változásokra van szükség, a békepárti, szuverenista álláspontnak felül kell kerekednie ahhoz, hogy Európa valóban a biztonság és a béke közössége lehessen, amilyennek az alapító atyák is megálmodták" - mondta Zsigmond Barna Pál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!