Volánbusz: a vártnál kisebb volt a sztrájk támogatottsága

Belföld, 2023.12.11

A vártnál kisebb volt a Volánbusznál a sztrájk támogatottsága, az autóbusz-vezetők csaknem kétharmada továbbra is inkább a tárgyalóasztalnál küzdene a 2024-es bérfejlesztésért, a munkabeszüntetést nem látja indokoltnak - közölte a Volánbusz hétfőn az MTI-vel.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetés második napján tapasztaltak szerint a Volánbusz munkavállalóinak óriási többsége nem támogatta a munkabeszüntetést, a sztrájkban a teljes dolgozói állománynak mindössze a 14 százaléka vett részt - tették hozzá.

A hétfőn 16 órakor összesített adatok szerint a szakszervezet számításaival és közléseivel ellentétben a munkabeszüntetésben részt vevő autóbusz-vezetők aránya a teljes állományukhoz képest 21 százalék, a hétfőn dolgozók létszámához képest pedig 39 százalék volt - írták.

A közlemény szerint a Volánbusz vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően még januárban megkösse a 2024-re vonatkozó bérmegállapodást a munkavállalókkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!