Volner: veszélybe kerülhet a fővárosi tömegközlekedés

Belföld, 2021.04.26

Komoly veszélybe kerülhet a fővárosi tömegközlekedés ellátásbiztonsága, mert több fontos intézkedés elmaradt Karácsony Gergely főpolgármester és kollégái részéről - jelentette ki a Volner Párt elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Négypárti tárgyalás - Volner János sajtótájékoztatója Volner János azt mondta, hogy a legjelentősebb tényező a koronavírus, amely a BKV több mint kétezer munkavállalóját kényszerítette betegállományba.

További nehézséget jelen, hogy bár "Karácsony Gergelyék" ellenzékből folyamatosan fizetésemelést követeltek a BKV dolgozóinak, egy fillérrel sem növelték a béreket, holott azok más ágazatokban 10 százalék feletti mértékben emelkedtek - tette hozzá.

Hivatalba lépésének napján Karácsony Gergely 199 milliárd forintnyi közpénzt "örökölt meg" a fővárosi számlákon, ezt az összeget "rohamos tempóban" úgy költötte el a főváros, hogy semmilyen fejlesztés nem valósult meg - hangoztatta a pártelnök.

Az egyetlen folyamatban lévő nagy fejlesztés, amelyet fővárosi forrásból fognak finanszírozni, a Lánchíd felújítása - mondta. Érthetetlen tehát, hogy mire ment el a mintegy 200 milliárd forintnyi tartalék, és a BKV alkalmazottjai miért nem kaptak egy fillérnyi fizetésemelést sem - tette hozzá.

Volner János kijelentette: Budapesten munkaerőhiány van, sok ágazatban jó fizetésekért várják a dolgozni vágyó embereket, ebben a környezetben nem lehet megtenni, hogy nem emelik a BKV járművezetőinek bérét, mert így sérülni fog a fővárosi közlekedés biztonsága.
(MTI)

Címkék

Volner János Volner Párt
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!