Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről

Belföld, 2023.05.26

Mintegy 400, a csíksomlyói búcsúba tartó zarándokot szállító vonatot búcsúztatott a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Keleti pályaudvaron.

Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről A zarándoklat mindig összehozza és összetartja a közösséget. A külső szemlélő pedig azt láthatja, hogy a magyar közösség számára a keresztény kultúra és a hit olyan megőrizendő eszme, amelyet meg kell óvni a gyermekei számára. Ezt az üzenetet is viszi magával ez a vonat - mondta Fülöp Attila.

Ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a szomszédunkban háború dúl. Miközben a háború pusztulást, a béke életet hoz. A zarándoklat pedig mindig az életről és a békéről szól. Ezért a vonat mutassa meg a békéhez vezető utat is! - tette hozzá.

Böjte Csaba ferences szerzetes isten áldását kérte a zarándoklat résztvevőire.

Egész életünk zarándoklat a semmiből, azzal a céllal, hogy végül ott ülhessünk isten asztalánál - vélekedett.

Ezért minden zarándokot arra bíztatott, fogalmazza meg célját, azt, hogy mit vár a zarándoklattól.

Ebben segítenek a vonattal utazó papok, akik a szerelvényen kialakított gyóntatófülkében is várják a zarándokokat - mondta Böjte Csaba.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!