Zivatarokkal érkezik a hidegfront

Belföld, 2020.09.16

Az érkező hidegfront hatására az ország nagy részén zivatarokra kell készülni csütörtökön, helyenként viszont még 30 Celsius-fok körüli meleg is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: csütörtökön kora délutánig a nyugati határ közelében, illetve északkeleten helyenként (nem heves) zivatarok is kialakulhatnak. A délutáni, esti órákban a középső országrészben képződhetnek helyenként újabb zivatarok, majd éjjelre megszűnik a csapadék az országban. A zivatarokat szélerősödés, intenzív csapadék, esetleg egy-egy helyen aprószemű jég kísérheti.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a leghidegebb órákban általában 13-18 fok lesz, de az északi völgyekben ennél kissé hűvösebb, a nagyobb városokban enyhébb lehet a hajnal. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő, de Sopronban kissé hűvösebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!