Zsigmond Barna Pál: elfogadták az eleve kudarcra ítélt migrációs paktumot

Belföld, 2024.04.11

Az Európai Parlament szerdán elfogadta az eleve kudarcra ítélt migrációs paktumot, amely szemben áll az európai emberek, közte a magyarok döntő többségének az akaratával, akik mind elutasítják az erőszakos, politikailag gerjesztett migrációs folyamatot - közölte az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Facebook-oldalán.

Zsigmond Barna Pál videóbejegyzésében azt mondta, mindenki számára ismert, hogy a 2015-ös migrációs válság milyen súlyos gazdasági, kulturális és biztonsági következményekkel járt.

Ez a folyamat nem állt meg, sőt az elhibázott brüsszeli migrációs politika miatt a migrációs nyomás évről évre fokozódik egész Európában - tette hozzá.

Hangsúlyozta: Brüsszel mai vezetése nem megállítani akarja a migrációt, hanem kezelni próbálja azt.

Az új brüsszeli szabályozás kétfajta kötelező kvótát akar bevezetni. Egyrészt előírnák, hogy Magyarországra illegálisan és sokszor erőszakosan érkező migránsok kérelmeit itt, a magyar határon belül bíráljuk el. Ez migránsgettók létrehozását jelentené, és egyben hatalmas biztonsági kockázatot is. Másrészt egy kötelező migránskvótát is bevezetne - ismertette a parlamenti államtitkár.

Amennyiben nem teljesítjük a kötelezően előírt, ránk szabott illegális migránsok befogadását, 20 ezer eurót kell fizetnünk minden befogadott migráns után. Ez elfogadhatatlan - szögezte le Zsigmond Barna Pál. Hozzátette: a migránskvóták és migránsgettóük helyett hatékony kiutasítási mechanizmusra, a külső határok védelmére és a további "illegális beáramlások" megelőzésére van szükség.

Kiemelte: paradigmaváltás kell az európai uniós migrációs és menekültügyi szabályozásában. "A kudarcra ítélt migrációs paktum helyett józanságra, hatékony határvédelemre és a migránskérelmek határon kívüli elbírálására van szükség" - fogalmazott videóbejegyzésében.

"A Soros-birodalom által finanszírozott magyar dollárbaloldal a balliberális fősodorral karöltve áterőltette a migrációs paktumot, ami továbbra sem állítja meg, hanem ösztönzi az illegális migrációt" - vélekedett az államtitkár.

Döntsenek bárhogy Brüsszel háború- és migránspárti vezetői, mi továbbra is a magyar emberek érdekeit képviseljük. Ehhez pedig olyan európai parlamenti képviselőkre van szükség, akik idegen érdekek helyett a nemzeti érdeket, az illegális migráció helyett a magyar embereket, a háború helyett pedig a béke ügyét képviselik - summázta Zsigmond Barna Pál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!