Zuglói polgármester: folyamatos rendőri jelenlét, rendszeres takarítás az Örs vezér terén

Belföld, 2021.09.14

A folyamatos rendőri jelenlét mellett az Örs vezér tere rendszeres takarítását ígérte a kerület szocialista polgármestere kedden.

Horváth Csaba az MSZP Facebook-oldalán a XIV. kerületi Örs vezér teréről közvetített online sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel (FKF) őszi összehangolt nagytakarítást kezdtek, "felfrissül" az Örs vezér tere, a Bosnyák tér és számos zuglói helyszín.

Elmondta, a rendőrséggel közösen megoldást találtak az elmúlt időszakban az Örs vezér terén kialakult nagyon súlyos közbiztonsági helyzetre.

Hozzátette: az emberek biztonságérzete akkor javul, ha a közbiztonsággal a köztisztaság kéz a kézben jár.

Abban állapodtak meg az FKF-fel, hogy a takarítást folyamatosan végzik - mondta.

Közölte, a Budapesti Rendőr-főkapitányság folyamatos rendőri jelenlétet biztosít az Örs vezér terén és Zugló kiemelt közterületein.

Szabóné Müller Tímea, az FKF Zrt. köztisztasági főigazgatója elmondta, a cég Budapesten 25 millió négyzetméternyi közterületet takarít.

Szerinte az Örs vezér tere a legjobb példa arra, milyen sokszereplős a köztisztaság és a takarítás Budapesten. Kifejtette: ezen a téren feladata van a HÉV-megálló miatt a MÁV-nak, valamint a BKV-nak, az önkormányzatnak, továbbá az FKF köztisztasági divíziójának is.

Az Örs vezér téri aluljáró takarításáról közölte, az FKF gyakrabban, nem kéthetente, hanem hetente mossa le az aluljárót, beleértve a falait is.

Hozzátette: két gépet is telepítettek a múlt héten az aluljáróban, 6 és 22 óra között folyamatosan felmosnak.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője arról beszélt az önkormányzat a kormányzati elvonások ellenére idén is több tízmillió forinttal támogatja a kerületi rendőrkapitányság működését.

Beszélt a térfigyelőkamera-hálózat fejlesztéséről, a rendőröknek biztosított szolgálati lakásokról, valamint a körzeti megbízottakat segítő Szomszédom a rendőr programról.

Augusztus közepén megemelték a rendőrök létszámát a Örs vezér terén, mert sajtóhírek szerint a helyieket egy néhány főből álló banda zavarta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!