2021- es online szerencsejáték-piaci jelentés – Globális növekedés, trendek, a COVID-19 hatása és előrejelzések 2026-ra

Bulvár, 2021.09.23

Az online szerencsejáték-piac a 2021-2026-os előrejelzési időszakban várhatóan évi 11,94%-os növekedést jegyez majd.

GGPoker
A COVID-19 pandémia pozitív hatással volt a piacra, mivel a fogyasztók a karantén alatti pénzügyi, szociális és pszichológiai válságuk leküzdésére az online platform felé fordultak. A svéd Lund Egyetem által végzett kutatás szerint a sportesemények korlátozása miatt a fogyasztók érdeklődése az online szerencsejáték platformok felé irányult.

A várakozások szerint az előrejelzési időszakban az online fogadás lesz a leggyorsabban növekedő szegmens. A Mesterséges Intelligencia, a Chabot, valamint a gépi tanulás elárasztották a piacot. A kaszinók női látogató-számának növekedése, illetve a készpénz nélküli fizetés kényelme minden bizonnyal még jobban fel fogják lendíteni a piacot.

Miután a sportfogadást az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága 2018-ban legalizálta, az online szerencsejátékkal foglalkozó cégek egyre bővítik sportfogadási opcióikat, ami még inkább kedvez a piac növekedésének. Azonban az online szerencsejátékokra vonatkozó szigorú korlátozások várhatóan visszafogják majd a piaci növekedési rátát.

Főbb piaci trendek

A labdarúgás-fogadások kiemelkedő szerepe

Az online fogadási szegmenst elsősorban a sport kategóriában alkalmazzák, különösképpen a labdarúgó eseményeken, például a FIFA labdarúgó-világbajnokságon és az Európa-bajnokságon. Számos online sportfogadási iroda marketing tevékenysége és stratégiai terjeszkedése jegyében különböző csapatokat szponzorál.

Például, a Bwin márka, a kontinentális Európa egyik úttörő online sportmárkája világhírre tett szert az olyan futballklubokkal kötött kiemelkedő szponzorálásának köszönhetően, mint a Real Madrid és az AC Milan. Továbbá, az üzemeltetők az innovatív platformok fejlesztésére is fókuszálnak, hogy megfeleljenek a különféle ügyféligényeknek és versenyelőnyhöz jussanak ezen a rendkívül versenyképes piacon.

Észak-Amerika továbbra is a leggyorsabban növekvő régió

Az Egyesült Államok online fogadásokra vonatkozó jelenleg érvényes jogi háttere kizárólag a Nevada, Pennsylvania és New Jersey államokban működő bukmékereknek engedélyezi a legális működést, mivel ez az a három állam, ahol az online fogadás szabályozásra került. Pennsylvania a legnagyobb állam, amely legalizálta és szabályozta az online szerencsejátékokat. Az új törvény többek között engedélyezi az online kaszinókat, az online pókert és a sportfogadásokat. New Jersey jelenleg az Egyesült Államok legjobban szabályozott online szerencsejáték piaca.

Az államon belül számos sportfogadási iroda és sportfogadási alkalmazás érhető el. Kanada az online szerencsejáték szempontjából javarészt szabályozatlan ország, ugyanakkor Mexikó abból a célból vizsgálja felül a szerencsejátékokra vonatkozó törvényeit, hogy szabályozza az online szerencsejáték szektort, és összhangba hozza azt a nemzet többi szerencsejáték-iparával. Így az észak-amerikai országokban és államaikban az online szerencsejátékokra vonatkozó egyre szigorúbb szabályozás várhatóan tovább fogja fejleszteni a piacot.

Versenyképes kilátások

Az online szerencsejáték-piac egy nagyon versenyképes piac, és az itt működő cégek nem rendelkeznek domináns pozícióval, míg a legtöbb európai vállalat a helyi piacon működik, és monopóliumot alakít ki az adott országban.

A piacot az olyan kulcsszereplők dominálják, mint a bet365, a GGPoker, az Entain (PLC), a The Stars Group Inc. , a Flutter Entertainment PLC, valamint a Kindred Group PLC. Számos online szerencsejáték-üzemeltető a szoftvermegoldásokat illetően külső szolgáltatókra támaszkodik, mint amilyen a Playtech, azonban néhányan rendelkeznek integrált technológiai szolgáltatókkal.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!