5 nagy változást hozó technológiai újítás az online kaszinók világában

Bulvár, 2021.09.22

A szerencsejáték-ipar folyamatos fejlődésen megy át. Íme 5 meghatározó technológiai újításaz online kaszinók világában, amely lényeges változást hozott.

Casino
Hogyan fejlődött a technológia az online kaszinók világában

Az utóbbi években számos iparág jelentős változásokon ment át a technológiai fejlődésnek köszönhetően. Természetesen ez alól a szerencsejáték-ipar sem jelent kivételt. Rengeteg technológiai újítás figyelhető meg az online kaszinók piacán, amelyek a játékosok számára csak még izgalmasabbá és élvezetesebbé teszik a játékot.

Az alábbiakban bemutatjuk mely az az 5 legfontosabb technológiai újítás az online kaszinók világában, amely lényeges változást hozott a játékosokra nézve.

1. Korszerű kaszinójáték szoftverek

Az első technológiai fejlesztés, amiről érdemes szót ejteni az a számos korszerű online kaszinójáték szoftver, amelyek az évek folyamán szépen lassan megjelentek egyre több online szerencsejáték platformon.

A legtöbb online kaszinó különböző csúcskategóriás játékszoftvereket használ olyan neves cégektől mint a Net Entertainment, az International Gaming Technology, vagy a Microgaming annak érdekében, hogy tovább fokozzák a játékélményt. Ezeknek a szoftvereknek köszönhető többek között a játékok csúcsminőségű, gyönyörű grafikai megjelenítése és a kiváló hangminőség is, amelyeknek kétségkívül nagy szerepe van abban, hogy mi játékosok mennyire találjuk az adott játékot élvezetesnek és szórakoztatónak. Érthető tehát, hogy az online kaszinóknak miért éri meg lépést tartani a legújabb technológiákkal.

Attól függően, hogy ki melyik játékokat kedveli a legjobban, érdemes kipróbálni több online kaszinó játékkínálatát is. Így mindenki saját maga tapasztalhatja meg, hogy milyen különbségek vannak az egyes játékszoftverek között. Példának okáért, ha valaki rulettezni szeret, itt találhatóak a legjobb rulett weboldalak Magyarországon.

2. Virtuális valóság, kiterjesztett valóság

A következő technológiai újítás, amely megváltoztatta az online kaszinók működését az nem más, mint a virtuális valóság (VR - virtual reality) és a kiterjesztett valóság (AR - augmented reality) megjelenése a szerencsejáték-iparban. A VR és AR már egy jó ideje jelen van az életünk számos területén. Így csak idő kérdése volt, hogy az online kaszinók is meglássák benne a lehetőséget és elkezdjék használni ezeket a modern technológiákat. Napjainkban már több online kaszinó kínálatában is elérhetőek olyan játékok, amelyek VR eszközökkelvehetőek igénybe. Sőt, még VR kaszinó is létezik!

A VR és AR technológiák használatával az online kaszinók teljesen más, valósághoz közeli játékélményt tudnak nyújtani a játékosoknak. Ennek köszönhetően sokkal jobban bele tudják élni magukat a játékba és úgy érezhetik magukat mintha csak egy igazi kaszinóban játszanának.

3. Élő közvetítés

Az élő közvetítést az online kaszinók is előszeretettel alkalmazzák. Az élő osztós játékok első ránézésre nem sokban különböznek a hagyományos kaszinójátékoktól, hiszen ugyanúgy online, az otthonuk kényelméből játszanak a játékosok. Azonban a tény, hogy egy valós személy irányítja a játékot nagyon is fontos tényező lehet sokak számára. Elég, ha az élő osztós játék legfontosabb előnyeire gondolunk:

● ezekben a játékokban a játékos a krupié minden egyes mozdulatát nyomon követheti,
● mivel nincs véletlenszám generátor (RNG) a játék kimenetele a puszta szerencsén múlik,
● a játékélmény jobban hasonlít a hagyományos kaszinóban történő játszáshoz,
● a korszerű grafikai megjelenítés következtében valósághű a játék.

Természetesen számos játéktípus esetén alkalmazható az élő közvetítés, így például rulett, poker, baccarat, és blackjack esetén is. A krupié ezekben a játékokban valós időben, egy valódi kaszinó asztalon osztja a lapokat, dob a kockával, vagy pörgeti meg a rulett kereket. Remek megoldás azoknak, akik valódi játékélményt szeretnének kapni anélkül, hogy ki kellene mozdulniuk a saját otthonukból!

4. Blokklánc technológia

Napjainkban egyre többet lehet hallani a blokklánc technológiáról, elsősorban a kriptovaluták vonatkozásában. A blokklánc technológia és a kriptovaluták az online kaszinók világába is sikeresen utat törtek maguknak. Már most is rengeteg kaszinó támogatja a főbb kriptovalutákat (pl. Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, stb. ) mint fizetési módot és várhatóan a közeljövőben még több fogja elfogadni a kriptókat. Nem meglepő módon már olyan kaszinó oldalak is vannak, ahol kizárólag kriptovalutában lehet játszani.

A kriptovalutáknak számos előnye van, így egyre több játékos tér át a használatukra. Csak hogy egy néhányat említsünk az előnyök közül:

● anonimitást biztosít a felhasználók számára a befizetés és kifizetés során,
● átláthatóbb és biztonságosabb fizetési megoldás nyújtanak, mint a hagyományos
banki tranzakciók,
● olcsóbb és gyorsabb tranzakciók.

A blokklánc technológiának persze más felhasználási lehetőségei is vannak a szerencsejátékok terén. Példának okáért adattárolásra is használható, így a jövőben még a kaszinónál keletkezett adatok rögzítésében is szerepet játszhat. Végső soron a blokklánc technológia a visszaélések számának visszaszorításában és a játékosok bizalmának növelésében is nagy segítséget jelenthet azáltal, hogy a rögzített adatokat gyakorlatilag megmásíthatatlanná teszi.

5. Mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia (AI - artificial intelligence) legszembetűnőbb megjelenési formája a kaszinóiparban a chatbotok. Számos szerencsejáték oldalon az ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvételkor nem valós személyek válaszolnak a felhasználók kérdéseire, hanem chatbotok. Sokszor ez fel sem tűnik az embereknek, hiszen ezek a fejlett szoftverek kiválóan el tudják végezni az ügyfélszolgálati munka során felmerülő feladatokat. Ezenkívül, az AI
használatával a kaszinók a játékélményt is befolyásolni tudják. A nyerőgépekkel valók játé például könnyen monotonná és unalmassá válhat egy idő után. Az AI azonban képes arra,hogy hatékony megoldásokkal még érdekesebbé tegye a játékot.

Tulajdonképpen az AI alkalmazási lehetőségeinek száma végtelen. A fejlesztők újabb és újabb problémák megoldásához vetik be ezt a korszerű technológiát.

A fentiekben részleteiben is láthattuk, hogy mely az az 5 technológiai újítás az online kaszinók világában, amely komoly változásokat hozott. Feltehetően a jövőben még számos hasznos fejlesztésre sor kerül majd, amelyek tovább növelhetik a felhasználók elégedettségét. Mi kíváncsian várjuk melyek lesznek azok!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!