TV műsor

7 folt, amire bátran használhatod az acetonos körömlakklemosót

Bulvár, 2019.07.17

A foltokat senki nem szereti: csúnyák, idegesítő, hogy ott vannak, és még bacik is tanyázhatnak bennük. Ha van otthon acetonos körömlakklemosód, akkor viszont szinte nyert ügyed van, ugyanis rengetegféle foltot eltávolíthatsz vele.

Éva magazin Nézzük, milyen esetekben veheted jó hasznát a ma már különböző illatokban is kapható lemosónak.

Árcédulák eltávolítása

Biztosan téged is zavarnak az árcédulák, különösen akkor, ha ajándékba veszel valamit, és le szeretnéd szedni róla a kis matricát. Amit ugyan le tudsz kaparni, de a helye, illetve némi ragasztó mindig ott marad. Ilyenkor csak annyit kell tenned, hogy áttörlöd acetonos vattával a matrica helyét, és már készen is vagy!

Pillanatragasztó leszedése

A pillanatragasztónak van egy olyan különös képessége, hogy bármennyire ügyesen ragasztasz meg vele valamit, biztosan kerül a kezedre. És persze pillanatok alatt – hiszen éppen ezért hívják így – rá is szárad. A ragasztó helye fura tapintású, ezért próbálsz tőle megszabadulni, de szappannal nem fog menni. Ha viszont átdörzsölöd körömlakklemosóval, gyorsan megszabadulhatsz tőle.

Billentyűzet megtisztítása

Talán a billentyűzet az a hely az otthonokban és a munkahelyeken, ahol a legtöbb baktérium él. Rákerülnek a kezedről, az ételekről, amiket a laptop fölött eszel, poros lesz, zsíros és ragad, egyszóval nem éppen kellemes sem látványra, sem tapintásra. Ennyi szennyeződést vízzel már nem lehet eltávolítani, a körömlakklemosó azonban segíthet: nedvesíts be egy vattakorongot, és törölgesd át vele a klaviatúrát!

Fehér színű, műbőr vagy gumitalpú cipők megtisztítása

Egy fehér színű cipő, legyen az balerina vagy egy tornacipő, nagyon szép, egészen addig, amíg be nem koszolódik. Sajnos azonban a sötétebb foltokat gyakorlatilag lehetetlen eltávolítani róla. A körömlakklemosó erre a problémára is jó megoldás: töröld át a foltokat vele, majd egy szappanos vagy mosószeres szivaccsal ismételd meg a műveletet.

Megszabadulhatsz a szórakozóhelyek bélyegzőjétől és a tintafolttól is

Igaz, hogy ezek idővel lekopnak maguktól is, de ha ezt nem akarod megvárni, akkor vesd be a körömlakklemosót! Csak egy kicsi kell belőle, és volt folt, nincs folt. A tintát emellett az asztalról is leszedheted vele, ha véletlenül összefirkáltad a felületét. Újra használhatóvá teheted vele a régi körömlakkot és hibajavítót Ha egy lakkot sokáig nem használsz, akkor az idővel beszárad. Ha nem akarod még kidobni, akkor önts bele egy kis lemosót, rázd fel, és máris kezdheted a lakkozást! Az aceton ezenkívül a beszáradt hibajavító esetén is működik.

Eltüntetheted az óraüvegről a karcolásokat

Mielőtt acetonnal nekiesnél az óralapnak, győződj meg arról, hogy nem műanyag-e, mert ha igen, akkor csak ártasz neki. Ha viszont üveg, és azon keletkeztek apróbb karcolások, azokat halványabbá teheted a körömlakklemosóval. Ha több hasznos tippre lenne szükséged az élet többi területén, nézelődj az ÉVA magazin “Hogyan?” rovatában!
(Webrádió)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!