A cicusok intim székhelye

Bulvár, 2022.10.28

A cicusokról köztudott, hogy nagyon kényesek a tisztaságra, így az illemhelyük kiválasztására érdemes különös gondot fordítani.

Macska Legyen az kisebb vagy nagyobbacska macska, ha bent lakik majd veled egy fedél alatt, akkor bizony be kell szerezned egy megfelelő cica wc-t.

Ha kiscicáról van szó, lehet, hogy neked kell majd segítened neki abban, hogy megfelelő módon használja az almot. Ezt megkönnyítik a macska természetes ösztönei, azaz, hogy oda végzi el a dolgát, ahol azt el is tudja ásni.

Alomszabályok

A Falatozoo.hu állateledel webáruház alomjai sokféle igényt kielégítenek, még a nagyon válogatós cicusok számára is találsz ott megfelelő terméket. Ha beválik egy bizonyos típus, akkor érdemes sokáig azt használni és nem cserélgetni, mert a cicák ragaszkodnak a szokásaikhoz, így az alomhoz is. Hidd el, jobb a kellemetlen meglepetéseket elkerülni ezen a téren!

Sokszor hallani az illatosított almokról, amelyekről megoszlanak a vélemények. Csak a macskákat nem szokták erről megkérdezni. Nem kedvelik az erőteljes illatokat, irritálhatja az orrukat és a szemüket is. Nem érdemes kockáztatni, hogy a jól bejáratott illemhelyet esetleg az erős illat miatt „máshová helyezi” őnagysága vagy őméltósága. Takarítani úgyis a gazdinak kell.

Melyik macska wc lesz a megfelelő?

Ha egy bársonytalpú már elsőre elégedett a számára felkiált macska illemhellyel, akkor annak használatával nem igazán lesz probléma a későbbiekben sem. Adódik hát a kérdés, hogy melyik macska wc lesz a megfelelő? Érdemes hosszú távra tervezni, legyen bármilyen aprócska is a hozzád beköltöző kis nyávinc.

Olyan alomtálcát érdemes venni a kis cicusoknak is, amibe majd idővel belenőnek. Persze nagyobb cicának nagyobb tálca kell. Ám fontos, hogy abba könnyen be tudjanak az apró cicák is jutni. Választhatsz persze magasabb falú és zárt modellt is, de ilyen esetekben előfordulhat, hogy az állatka ettől idegenkedni fog. Ha levehető fedéllel és oldalakkal rendelkező alkalmatosságot választasz, később fokozatosan hozzá tudod kis barátodat szoktatni a zárt, intimebb darabhoz. Nagy előnye, hogy nem kerül ki belőle a szennyezett alom, és a szagokat is bent tartja. Persze ennek ellenére ezt a macska wc-t is rendszeresen üríteni és fertőtleníteni szükséges.

Hová kerüljön?

Fontos, hogy hová is kerül majd beltéren a cica illemhelye. Mivel a macsekok is szeretik a dolgukat félrevonulva, nyugalomban végezni, érdemes egy kicsit félreeső és csendesebb helyre tenni az alomtálcát. Olyan hely ideális, ahová a cicus mindig akadálytalanul el tud jutni. Kerüld az ajtók mögötti területet vagy a nagyon zajos eszközök közelségét, és az ételét és az italát se a macska wc mellett tálald fel. Abban az esetben, ha gondok adódnának a macska wc használatával, érdemes lehet egy vizit az állatorvosi rendelőben, hogy mindenképp ki lehessen zárni az egészségügyi gondokat. Túlzott önfejűség esetén pedig sok szeretettel és türelemmel megoldhatod a problémát.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!