A halradarok hasznosulása etetőhajós horgászatoknál

Bulvár, 2023.02.23

Mennyivel növelheti a halfogás esélyét a halradarok alkalmazása az etetőhajós horgászatokon?

Horgászat Vajon pont életünk halát csábíthatja a horgunk közelébe, hogyha meglépjük ezt a fejlesztést a horgászfelszerelésünk összetételét tekintve? Érthető, ha az ember elgondolkodik, és izgatottá válik a kérdést illetően.

Mi pedig abban igyekszünk segíteni a cikkben, hogy lehetőleg józan ésszel, higgadtan, a lehetőségeket észrevéve sikerüljön döntésre jutni.

Hogy segítik a halradarok az etetőhajós horgászatot?

Nagyjából úgy, mint egy meghosszabbított kéz, illetve a víz alá is belátó szempár. Körülbelül így lehet szemléltetni a hasznosulást. Ami a hajó segítségével elérhető távolság, azt radarral precízen fel is lehet deríteni.

Ebben rejlik tehát a Cheapfishing halradarjainak valódi hozzáadott értéke. Legyen a cél akár a bojlis, akár a feeder horgászat, ezekkel a modern eszközökkel hatékonyan tudjuk feltérképezni a mederviszonyokat.

Így nemcsak a megérzések és a horgász társaktól begyűjtött információk alapján tudunk stratégiát felállítani. Ehelyett mi magunk pásztázhatjuk végig a vízterületet, majd ennek köszönhetően sokkal pontosabban és hatékonyabban tudunk etetni is.

Milyen módon csatlakoztathatók a halradarok az etetőhajókhoz?

Ennek alapvetően kétféle módja lehet. Egyes modelleket beépítéssel tudunk rögzíteni. Ami rendkívül praktikus, gyorsan kivitelezhető, ráadásul kellő stabilitást is képes biztosítani a horgászat ideje alatt.

Hasonlóképp biztos megoldást jelent a másik módszer is, amikor egyszerűen a hajóra való rákötéssel rögzíthetjük a radart, még közvetlenül a használat előtt. Ez sem tart sokáig, és már küldhetjük is be a hajót felderíteni.

Miközben ez történik, a horgász helyünkön a halradar kijelzőjét nézhetjük. Amelyen hal ikonok, víz hőmérsékleti adatai, valamint a mélységmutatók adnak tájékoztatást arról, hogy mi történik éppenséggel a felszín alatt.

Mennyibe kerül egy etetőhajóval kompatibilis halradar?

Néhány tízezer forintért cserébe már könnyű olyan modellt találni, amelyik kiszolgálja az igényeket, egyúttal kellőképpen megbízható működés jellemző rá. Több árkategória is elérhető a pénztárcánknak megfelelően. A belépő szintű darabok leginkább a fent említett alap funkciókat tudják.

Ahogy megyünk felfelé árban, úgy találkozhatunk nagyobb hatótávú radarokkal. Ez tehát az egyik olyan változó, amiért egyéni preferenciák szerint megérheti a plusz befektetés. Például olyan típusú vizeken horgászva, amilyen a Balaton.

A magasabb beszerzési ár ezenfelül plusz funkciókkal is szolgálhat. A fejlettebb készülékek például azt is meg tudják mutatni, hogy kavicsos vagy iszapos a meder a vízterület egy adott pontján. Ez a plusz információ pedig további segítség lehet az etetéssel, illetve a horgászattal kapcsolatos stratégia kidolgozásakor.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!