A legfontosabb tudnivalók a karikagyűrűről

Bulvár, 2020.08.14

Míg az eljegyzési gyűrű kiválasztása a férfiak feladata, addig a karikagyűrűt már a párok közösen nézik ki maguknak.

Karikagyűrű Ez tuti, hogy egy jó adag kompromisszumot kíván. Ma összefoglaljuk a legfőbb információkat a karikagyűrűről, amik hasznodra válhatnak a későbbiek során.

Hagyományok és aktuális trendek

Anyáink és nagyanyáink korában a legnépszerűbb a sima, egyszerű, sárgaarany karikagyűrű volt. Egyrészt ez annak köszönhető, hogy az arany ötvözése még kezdetleges korban volt, így csak a saját színe volt a mérvadó.  

Manapság már különböző árnyalatokban pompázó karikagyűrűk a divatosak. Nagy népszerűségnek örvend a fehérarany, és mostanában érkezik az új divat, a rozéarany. Ezek kombinációja is igen nagy sikert ért el, de ezek az igények páronként változóak.

Hazánkban elterjedt szokás, hogy az eljegyzési gyűrűt a bal kéz gyűrűsujján hordjuk, míg a karikagyűrűt a jobb kézen. Ez persze nincs kőbe vésve, így egyéni preferencia szerint érdemes eljárni.  

Méret, anyagiak és külcsín

A megfelelő méret kiválasztása rendkívül fontos, főleg abban az esetben, ha nincs módunk felpróbálni a választott karikagyűrűt. Ebben az esetben egy ékszerésznél vagy otthon le kell mérni az ujjunkat, hogy megtudhassuk, hogy mekkora méretű gyűrűre van szükségünk.  

A kiválasztás folyamata sem rövid, de az sem mindegy, hogy mennyit szánunk a karikagyűrűre. Mivel ezt az ékszert egy életen át fogjuk viselni, így ez pont az, amin nem érdemes spórolni. Lehet ma már jó áron olyan karikagyűrűt találni, ami szép, és illik az ízlésünkhöz.  

Míg korábban szinte kötelező volt, hogy a pár karikagyűrűi egyformák legyenek, addig ma már bőven elég, ha főbb vonalaikban hasonlítanak. Ez azért a minimum, hiszen ebből látszik, hogy az ékszerek összetartoznak, akárcsak viselőik.  

Milyen kövek kerüljenek a karikagyűrűbe?

Bár azt gondolhatnánk, hogy minden kő ugyanolyan szép és alkalmas a karikagyűrű díszítésére, azért bőven van különbség közöttük. A legnépszerűbb a gyémánt, amit a menyasszonyok legnagyobb része szeretne nézegetni élete végéig. Ha ezt nem engedhetjük meg magunknak, akkor a cirkónia jelent egy hasonló megoldást, de azt azért tudni kell, hogy a fénye tompul, és ebből kifolyólag annyira nem tartós, mint a gyémánt.  

A bevállalósabb nők sajátja a különféle színes drágakő. Ez lehet zafír, rubint, lazurit vagy akár smaragd is. Ez is attól függ, hogy ki mit szeret, így nem lehet megállapítani, hogy mi is az ideális kő.  

Persze nem csak az ízlés határozza meg a karikagyűrűt, hanem a testi adottságok is, hiszen hiába tetszik egy vastagabb gyűrű, ha rövid és husis ujjunk van, azon nem fog jól mutatni. Ilyenkor inkább a vékony variáció a nyerő, míg hosszú, vékony ujjakon a vastagabb karika is jól áll.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!