A legjobban fizetett sportolók, avagy akik a legtöbbet kaszálnak ma a pályán

Bulvár, 2020.12.07

Gólt rúgnak, cseleznek, futnak, úsznak, dobják és ütik a labdát. Majd a nap végén jelentős pénzeket zsebelnek be – hiszen a legnagyobb sportolók fizetése közismerten rengeteg nullát szokott tartalmazni.

Tenisz Ez idén sem volt másképp, bár a Forbes idei listája szerint az elmúlt négy évben először csökkent a sportolói fizetéseket átlaga. Egy biztos: ezekre a sportolókra biztosan mernénk fogadást tenni; főleg akkor, ha erre még külön bónusz kód is elérhető.

A híroldal éves listájának első helyezettjeit fogjuk most gyorsan végig tekinteni. Főként azért, hogy elképedjünk, no meg azért is, hogy tudjuk, kire érdemes majd fogadni a következő meccsen – mondjuk egy nemzetközi iroda alternatív oldalán.

Roger Federer

A Forbes 1990 óta, azaz pontosan 30 éve gyűjti össze minden évben a 100 legjobban fizetett sportoló listáját, ennek első helyére azonban még sosem került teniszező. Most Federer végre megszerezte a koronát a sportág számára az évi csaknem 106 millió dolláros (forintban csaknem 31,5 milliárd forintos) bevételével. Ennek jelentős része Federer meglehetősen kiterjedt szponzorációs szerződéseiből folyt be a teniszező kasszájába. Azt persze mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a 106 millió dollár még az adózás előtti eredménye Federernek, így ennek valójában csak egy jóval kisebb része fog a zsebében landolni.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo és az őt követő Lionel Messi évek óta egymásnak adogatják a legjobban kereső sportoló címét, a portugál focista most azonban Messit megelőzve is csak a második helyre tudott felkapaszkodni. A 2020-as év azért így is meglehetősen sokat hozott Ronaldo számára: a Juventustól kapott fizetése és az ő esetében is meglehetősen széles szponzorációs portfolió csaknem 105 millió dollárt, azaz szintén majdnem 31,5 milliárd forintot jelentettek CR7-nek.

Lionel Messi

Messi esete is meglehetősen hasonló Ronaldójéhoz – nem először, és nem is utoljára hasonlítjuk egyik focistát a másikhoz. Messi a harmadik helyre 104 millió dollárral került fel, az ő esetében azonban fizetése adja a nagyobb részét a bevételeinek, míg szponzorációs pénzei, bár jelentősek, de elmaradnak Ronaldóétól.

Neymar

Neymar „mindössze” 95,5 millió dollárnyi fizetésével szinte elmarad a top 3 szintjétől, akik szorosan követik egymást. Azonban csaknem 28,5 milliárd forintos évi keresete még így is egészen elképesztő összegnek számít.

LeBron James

A Federer és a három top focista után LeBron James tudott még bekerülni a top 5-be a legnagyobb fizetések listáján. Ő 88,2 millió amerikai dollárt keresett meg idén, melyből nála a szponzorációk egy meglehetősen orbitális, 60 millió dolláros összeget képviselnek.

És akik még feljutottak a listára

A top 100 legjobban fizetett sportolót idén is a klasszikusan legnépszerűbb és leggazdagabb sportágak játékosai töltötték meg: ők összesen 21 országból és 10 sportágból érkeztek. A legnagyobb foci ligák, az NBA, az NFL, a tenisz, a boksz, az F1 és a golf adta a legtöbb sportolót idén is, azonban a konkrét helyezések között jelentős változások történtek a tavalyihoz képest.

A legtöbben a kosárlabdázók képviselik magukat: ők több mint a lista egyharmadát foglalják be az összesen 35 bekerülő játékossal. A legjobb évet azonban egyértelműen az amerikai foci zárta, amely a tavalyi összbevételéhez képest jelentős növekedést tudott produkálni. Itt egyértelműen közre játszott az is, hogy a késő nyári kezdésű szezon nem kényszerült a nagyjából minden sportágat érintő tavaszi félbeszakításra.

Külön kiemelendő, hogy idén két női sportoló, Naomi Osaka és Serena Williams is felkerült a listára. 2016 óta nem volt olyan év, hogy nem csak egyetlen női játékos tudott volna bekerülni a top 100 közé.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!