A méltán népszerű társas

Bulvár, 2021.09.24

A Kingdomino társasjáték elképzelhető, hogy elsőre nem tesz mély benyomást az emberben, de azért azt érdemes tudni már az ismerkedéskor, hogy a társas nem véletlenül nyerte el 2017-ben a német Spiel des Jahres, vagyis az év társasjátéka díjat.

Kingdomino
Aki több időt tölt ezzel a játékkal, tapasztalni fogja, hogy e címet joggal kapta meg.

Miről is szól a Kingdomino?

A felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt szórakoztató játék címe igazából magába foglalja annak lényegét is. A társas a dominó megszokott szabályait veszi alapul egy királyság felépítéséhez. Az első olvasatra bonyolultnak tűnő szabályrend összetett és elsőre akár még zavarbaejtő is lehet, de összességében, amikor már elsajátítottuk a legtöbb szabályt, akkor már könnyebb és gyorsabb játékmenetre számíthatunk.

A társasjátékban a dominók túlméretezett kartonlapok, ahol a számlapok túloldalán tereptípusokat, így szántóföldeket, erdőket, óceánokat találhatunk. Ezeket a különböző szabályok szerint lerakva gyűjthetjük a pontokat a játék végéig.  

A szabályok elsajátítását követően a stratégiaépítés is gyorsan menni fog, a lényeg, hogy az ember ne csak a saját területének alakításával foglalkozzon, hanem más játékos alakulóban lévő birtokát is figyelje. Amennyiben ez sikerül, akkor nem fognak keresztbe tenni a játékban a többiek, és a terveknek megfelelően tudjuk alakítani földünket.

Milyen előnyei vannak a Kingdomino játéknak?

A játék gyors és pörgős, ezért érdemes még a rövidebb utazásokra is magával vinnie az embernek. Ha olyan társaságba kerülünk, ahol nem igazán ismerik még ezt a játékot, akkor is vegyük elő bátran, miután könnyű megtanítani a menetetét azoknak is, akik számára ismeretlen a társas, gyorsan fogunk játszópartnereket találni.

A Társasjátékrendelés.hu oldalon kapható játékban számolni is kell, és aki jól számol, az saját stratégia alapján értékes területet rakhat össze magának a játék végére. A gyerekekkel való játék nem csak a matematikai képességeket fejleszti, hanem nagyon jó hatással van a szociális készségekre is. A Kingdomino társas, vagy egy-egy hasonlóan működő játék során az élményhez szervesen kapcsolódik annak gyakorlása, hogy hogyan osztozunk a másikkal, vagy az, hogy hogyan várjuk ki a sorunkat, de az együttműködést is fejleszti.

A társasjátékok alapvetően segítik a gyerekeket abban, hogy gyakorolják az előregondolkodás képességét. A Kingdomino ebben is nagyon jó, ugyanis megköveteli a résztvevőktől, hogy fejben egy kicsit előre megtervezzék, hogy mik lesznek a következő lépések. Fontos a játék során, hogy mindenki felépítsen egy stratégiát, és a domino alapvető szabályainak megfelelően azt kövessék.  

Úgy, ahogy az a legtöbb játék esetében is elmondható, a többszöri játék rutinossá tesz, illetve megtanítja az embernek azt, hogy bizonyos döntések milyen eredményhez vezetnek. Nem vitás, ezzel a társassal tartalmas és szórakoztató lesz a sokszor ismételt játék is.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!