A tökéletes esküvői dekoráció nyomában

Bulvár, 2020.07.15

Az esküvő két ember életének az egyik legmeghatározóbb és legemlékezetesebb napja, így érthető, ha ezt minél szebbé igyekeznek tenni. Ebben segít az esküvői dekoráció is, ami az esküvők egyik legfontosabb részlete.

Esküvői poharak
A tökéletes dekorációról sokaknak megvan a saját elképzelése, és ezek nem mindig egyformák. Ugyanakkor vannak bizonyos szempontok, melyeket mindenkinek ajánlott figyelembe venni elképzeléstől függetlenül a megfelelő esküvői dekorelemek kiválasztásánál.
 
Az esküvői helyszín és a dekoráció összhangja
 
A dekoráció milyenségén akkor érdemes elkezdeni gondolkodni, ha már megvan a tökéletes helyszín. Más illik ugyanis egy puccosabb teremhez, mint egy rusztikus stílusú helyszínhez. Míg az előbbihez leginkább az elegáns dekoráció illik, az utóbbihoz a természetesebb hatású elemek passzolnak.
 
Giccsparádé és ízlésesség
 
Amikor az ember beszabadul egy dekorációs elemekkel foglalkozó üzletbe, vagy az interneten talál jobbnál jobb darabokat, akkor hajlamos mindenre azt mondani, ami tetszik neki, hogy kell. Ez azonban nem csupán a pénztárcára van rossz hatással, hanem a dekoráció egységességére is. Érdemes mértékletességre törekedni, hiszen igen kicsi az esélye annak, hogy két vagy több teljesen különböző stílusú dekorációs darab tökéletesen passzolni fog egymáshoz.
 
Ezért javasolt legalább nagyjából belőni egy irányt, ami vonatkozik a színekre és a díszítés mértékére is, és attól lehetőleg nem vagy maximum kis mértékben eltérni.
 
Virágok az esküvőn
 
Az első számú virág az esküvőn az esküvői csokor. Ebből érdemes olyat készíttetni, ami illik a helyszín dekorációjához, hogy az egységesség és a harmónia egyensúlyát ne bontsa meg. Valamint a csokor méretét szintén javasolt mérsékelni, hiszen ez legtöbb esetben az ifjú pár asztalán kerül elhelyezésre, és egy túlságosan nagy csokor zavarhatja a rálátást.
 
Ezenfelül általában élő virágokból készülnek az asztali dekorációk, valamint a székek, a falak, a padok és a táncparkett dekorálása, néhol pedig még az autóra is virágok kompozíciója kerül díszítés gyanánt.
 
Tény, hogy a virágokból készült dekoráció gyönyörű, ugyanakkor a szépségével egyenesen arányos az ára is. Ez persze érthető, hiszen a virágárusok és dekoratőrök rengeteg munkája van benne, maguk a növények sem olcsók, és a tárolásuk, hogy a nagy napon frissnek és üdének látsszanak, szintén sokat dob az árakon.
 
Kis kreativitással azonban lehet spórolni a virágdíszeken. Például virág helyett a székekre kerülhet bérelt székszoknya, az autóra szalag, illetve a terem feldíszítéséhez virágok mellett lehet használni lufikat, textilszalagokat vagy akár körlegyezőket is.
 
Amennyiben te is az esküvőd dekorációját tervezed, nézz szét a DekorPlaza.hu oldalán, ahol többek közt esküvőre is remek dekorációs termékek kaphatóak!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!