A "toxikus" kommunikáció miatt megszünteti legtöbb fiókját az X platformon az ausztrál közszolgálati műsorszóró

Bulvár, 2023.08.09

Az ABC ausztrál közszolgálati műsorszóró bejelentette szerdán, hogy majdnem az összes hivatalos fiókját megszünteti a korábban Twitterként ismert X közösségi platformon, arra hivatkozva, hogy az Elon Musk tulajdonába került oldalon "toxikussá" vált a kommunikáció - írta hírportálján a The Guardian című brit napilap.

David Anderson, az ABC igazgatója elmondta: úgy látják, a médiavállalat a jövőben más közösségi oldalakon hatékonyabban és olcsóbban tudja megjeleníteni tartalmait.

Az ABC több ismert újságírója már korábban elhagyta a Twittert, miután ott egyre több támadás érte őket.

Az ausztrál műsorszóró nemrég közölte: átcsoportosítja erőforrásait annak érdekében, hogy más platformokon is meg tudjon jelenni. Anderson elmondása szerint közönségük túlnyomó többsége a YouTube, a Facebook, az Instagram és a TikTok oldalakon működő hivatalos fiókjaikat és csatornáikat követi, ezért a figyelmüket és forrásaikat ezekre a helyekre akarják összpontosítani.

Az ausztrál ABC már a harmadik közszolgálati médium, amely felfüggeszti tevékenységét a Twitteren. Áprilisban az amerikai NPR közrádió és a PBS közszolgálati televízió döntött úgy, hogy nem használja többet a platformot, miután az - a Musk által bevezetett irányváltás keretében - "állami médiumnak" bélyegezte őket. Ez arra való utalás, hogy a szóban forgó médium elfogult a kormány mellett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!